Yetkililer Göreve!

Yetkililer Göreve!

Şehir insanının sağlık sorunlarına çözüm bulması gereken SİVAS NUMUNE HASTANESİ, en başarısız dönemini yaşıyor. NUMUNE´ye giden hastalara gayrı resmi telkinler ile KAYSERİ ve ANKARA yolu gösterildiği bilinirken, şimdi de ?İŞ YAVAŞLATMA? şehrin gündemine g

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS NUMUNE HASTANESİ sorunlar yumağı olmaktan bir türlü kurtulamıyor. Dertlerine çözüm bulmak için hastanenin yolunu tutan SİVASLILAR, şimdi de bazı hekimlerin ?iş yavaşlatma? durumu ile karşı karşıya kaldıklarını dile getiriyorlar.

Randevulu hasta alındığı ve bu sayının da 30 civarında olduğu haber merkezimize ulaşırken, bazı hekimlerin, doktor azlığı yüzünden iş yavaşlatmaya gittikleri iddia ediliyor.

NUMUNE de devam eden olumsuzluklardan dolayı pek çok hastanın ÜNİVERSİTE, ÖZEL HASTANE veya diğer illerin yolunu tutmak zorunda kaldıkları belirtiliyor.

Vali AYHAN´ın biran önce NUMUNE HASTANESİNİN daha seri çalışması ve şehre katkı sunmasını sağlaması bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: Yetkililer Göreve
kemal ersöy
14.03.2019 11:23:25
iyide vatandaş hakkını arasın sorsun şikayet mekanizmaları var hastanenin başhekimi,müdürü ve bu şehrin sağlık il müdürü var o da yetmezse cimer denilen bir şikayet mercii var o da yetmezse siyasiler var kapı arkasından konuşmasınlar milletvekilleri sokakları geziyor vatandaşla görüşüyor demekki herkes halinden memnun ne diyelim

İdareci
14.03.2019 16:27:12
Yeter be kardeşim sağlıktaki tüm olumsuzlukları numune hastanesi yönetimine yüklemeyin artık.Suçlu cemaatçilere il müdürlüğünü teslim edendedir,liyakatsiz kadroları atatıp nefsi hareketlerle çalışanların üstünü çizendedir,hiç bi halttan anlamayan adamı en önemli başkanlığa getirenin,63 yaşındaki adamdan il müdürlüğünde atom parçalamasını bekleyenindir.nokta

biliyoruzda
15.03.2019 16:42:02
idareci rumuzlu kişiye cevaben:hiçbir halttan anlamaz dediğin müdür son bir sene içinde hastaneye teknoloji olarak çağ atlatacak cihazlar getirdi zira bunları yetkisi dahilinde halletti. doktor yok ve istifa ederse sen sağlık müdürü olsan ne yapardın acaba iftiracı. hadi yazda bilelim.

Balık baştan kokar.
17.03.2019 14:55:01
Sorunlar neden kişilere yükleniyor? Bu sorunun kaynağı 663 tür. Çıkış amacından sapmıştır. Güya başarısız olan sözleşme yenilemeyecekti. Kişiler başarısız olsa dahi siyasetin, bazı grupların sendikaların sayesinde yine göreve geliyorlar ve bu kişilere taban saygı duymuyor nasıl duysun ki? Bakanlık bilmiyor mu sonuçlarını tabiki biliyor. Haberlerde görülüyor daire başkanı görevden alındı. Çok mu önemli bu daire başkanlığından alınıyor diğerine geçiyor hep aynı adamlar. Demem o ki bakanlık karar vericileri ne ki taşra ne olsun aldım seni ordan verdim oraya. Adı sözleşmeli yönetici sen sözleşmeli personel alırken kpss ye bak yönetici alırken torpile bak. Madem sözleşmeli devam edecek o zaman sözleşmeli yönetici sınavı yapılsın ve sınav puanının etkisi fazla olsun. Bu sistem arızalı bir sistem sonuçları görülüyor. Aşırı iş yükü altında çalışan sağlık personeli bu da yetmezmiş gibi saçma sapan kişilerin makam mevki egosuna maruz kalıyor. Bunların sonucu sizce halka yansımıyor mu? Nereye gitsek gergin bir sağlık personeli karşımıza çıkıyor. Sebepleri araştırılıyor mu? Liyakat sahibi olmayanların T.C. kanunlarından yönetmeliklerinden kısacası mevzuattan haberi olmayanların olduğu bir sistemde yaşanan bütün sıkıntılar doğal bir tezahürdür. Balık baştan kokar. Sistem ve bakanlık politikacıları sorumludur. Acilen çağdaş liyakat esasına dayanan yönetici atama sistemi getirilmelidir.