Yetkililer Göreve!

Yetkililer Göreve!

Sağlıkta sözleşmeli doktor kadrosu ile çalışan doktorların ücretlerinin, kadrolu doktorlardan neredeyse iki kat fazla olması, performansı düşürdüğü gibi başka illere hekim tayinini de hızlandırmakta.

SPHM ÖZEL HABER

Her sene SİVAS gibi az gelişmiş illere verilen sözleşmeli kadroların çalışan hekim sayısını karşılamadığı öğrenildi. Sözleşmeli hekimlerin kadrolu hekimlerden fazla ücret almaları ise memnuniyetsizliği artırmaya devam ediyor.

Kadrolu olupta sözleşmeli kadroya geçmek isteyen doktorlar, az sözleşmeli kadro tahsisi nedeniyle de geçemediklerini dile getirdiler.

Oysa sözleşmeli doktor ve kadrolu doktorların  aynı hizmeti verdikleri lakin, sözleşmeli olan ile olmayan arasındaki ciddi ücret farkının adaletsizliğe yol açtığı belirtiliyor. Özellikle bu sebepten dolayın kadrolu doktorların il dışına gitmek için yoğun çaba gösterdikleri öğrenildi.

YOZGAT gibi illere özel davranılıp SÖZLEŞMELİ hekim sayısı artırılırken, hatta ANTALYA´da bile bu tür uygulamalar söz konusu iken, SİVAS´ta da sözleşmeli hekim sayısının sınırlı tutulması durumunda hekimlerin il dışına tayin istemelerinin önüne geçilemeyeceği ifade ediliyor.



Anahtar Kelimeler: Yetkililer Göreve
Hastabakıcı
14.04.2019 13:06:20
Memleketimizde ne kadar profesyonel sağlık yöneticisi var maşAllah, çök ileri görüşlüler, öğlene kadar kahvaltı akşama kadar kakara kikiri nazar değmesin

melih
14.04.2019 23:17:49
sivasta ayrıca ordontide ciddi sorun var bence.Ordonti sorunu olan bi kişi hele çoçuksa diş hastanesi giderse dr yok yada sürekli kalmıyor kalanlarda hasta çokluğundan yeni hasta almıyor.ve en erken 2 yıl sonra sıra geliyor.Cumhuriyet üniversitesinde ise durum yine aynı hatta daha kötü sıra 3 yıl sonra geliyormuş.3 yıl yada 2 yıl önceki hastaları alıyorlarmış.Ve özelde ortodonti uzmanı yok.Yani olası çoçugunuzun ordonti problemlemi varsa dişleri eğik çarpışık öıkıyor sonra düzelir.Binlerce çocuk var cevabıyla karşılaşıyorsunuz.Ciddi anlamda hem diş hastsanesi hemde cumhuriyet inviersitesi ordontideki sıraların özellikle çocukların sıra beklmemesi tedavilerin daha hızlı yerinde yapılması binlerce kişinin yıllarca sıra beklemsinin önüne gececektir.Yazık çocukların ortodondi sorunlar varsa ve çaresiz bekleyen velilerine .Birde diş fakültesinde neden acaba öğretim görevlileri ücretli muayeneleri 18 yaş üstlerini alıyor.18 yaş altındaki çocukları neden muayene ücretli muayene etmiyorlar.

vatandas
17.04.2019 00:47:42
bu vakte kadar gelmiş geçmiş en süper (sağlk nasıl geriye götürülür) il sağlık yönetimi ile çalışıyor sivas

Enterasansehir
18.04.2019 09:38:26
Sivas Yeni Numune Hastanesinde 1 tane hemotoloji ve bir tane onkoloji dr ları var hemotolojiye muane olmak tam bir sorun onkoloji dr ise insanları azarlıyıp bırakan biri Allah rızası İçin bu tek dr olan bölümleri daha çok dile getirin insanlara eziyetten başka bir şey değil