Tarih: 06.10.2014 07:28

Yıkım Törenle mi Yapılacak?

Facebook Twitter Linked-in

Beceriksiz restorasyonlar nedeniyle yaklaşık bir iki kuşağın içini göremediği Gök Medrese, yine bilinmezler içinde yol almaya devam ediyor. Vakıflar yetkililerinin” cak cek”li açıklamaları içinde boğulan bu nadide eser, bir türlü liyakatli bir restore ekibi tarafından elden geçirilemiyor.

 Sivas Gökmedrese kendi kaderiyle baş başa. “Restore edilmese” bundan daha iyi olacaktı diye görüşlerin dile getirildiği bu eşsiz eser, yıkılmaya doğru yol alıyor. Motifleri ile merkez olan bu hazinenin restorasyonun da, gelmiş geçmiş bütün Vakıflar Müdürlerinin hassasiyet göstermedikleri biliniyor.

Yeni Vakıflar Müdürünün de “cek-cak”lı cümleler ile Gök Medresenin restorasyonu hakkında açıklama yaptığı lakin dirayetli adımlardan yoksun bu açıklamaların, ancak ve ancak bu eseri yıkıma doğru götürmekten başka bir şey yapamayacağı görüşleri dile getiriliyor.

Ecdadın yaptığı bu eşsiz hazinenin restorasyonunun dahi yapılamamasının içler acısı olduğu düşüncesi dile getiriliyor.

Sivas Vakıflar Müdürünün, makam odasını medrese önüne taşıyarak buraya dikkat çekmesi gerektiğine parmak basan duyarlı insanlar, eğer bu gerçekleştirilemiyorsa bu esere de değer verilmiyor demektir diye görüş belirtiyorlar.

Koskoca şehrin yöneticilerinin, bu eser ile ilgilenmek yerine ardı arkası gelmez kabul ve iadeyi ziyaretler ile zaman öldürdükleri ve bunun da gerçeği gölgelediği yorumlarını akıllara getirmeye devam ediyor.

Restorasyonu beceremeyen yetkililerin, herhalde bu esrin yıkımını kolay yaparlar sitemleri dile getiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —