Tarih: 06.10.2014 09:18

Yıldırım`ın Adayı Soluk mu?

Facebook Twitter Linked-in

Bütün siyasi partiler genel seçimler için liste telaşına girerken, bu telaşın en sık yaşandığı iktidar partisinde ise değişik liste hesapları yapılıyor.Bakan YILMAZ’ın liste başı olacağına kesin gözü ile bakılırken, geriye kalan isimlerin bir muamma olduğu belirtiliyor...

 Sivas seçime hazırlanıyor. Ak Parti İl Teşkilatı seçim için hazırlıklara koyulurken, içten içe liste hesapları ile kaynayan partide, vekillik için pek çok hesabın yavaş yavaş gün yüzüne çıktığı alınan bilgiler arasında.

Ak Partili olmamasına rağmen Ak Parti seçim listesini merakla takip edenlerin başında STSO Başkanı Osman YILDIRIM’ın geldiği belirtiliyor. Osman YILDIRIM’ın özellikle son zamanlarda kendi televizyon kanalında sık sık Habip SOLUK’u gündeme getirmesinin ardında SOLUK’u vekillik yoluna hazırlamak olduğu iddia ediliyor.

Sivas’ta seçimi kazanmasına rağmen başarılı bulunmayan Osman YILDIRIM’ın, yine seçimi kazanmasına rağmen tüccarlar ve esnaflar arasında sert eleştiriler aldığı belirtiliyor.

Kamuoyuna öncelerde de sık sık yansıyan ve yabana atılmayan bir iddiaya göre Osman YILDIRIM’ın şehre yatırım yapmak isteyenlerin önünü tıkadığı iddia ediliyor.

Yatırım yapmak isteyenlere ortak olmak isteyen YILDIRIM’ın bunu kabul etmeyenlerin işlerini yokuşa sürdüğü yolundaki büyük iddialara her ne kadar YILDIRIM cevap verse de, bu inandırıcı bulunmamıştı.

Osman YILDIRIM’ın, kendinden daha büyük iş adamlarının doğmasına da müsaade etmediği iddia edilirken, son demde Binali YILDIRIM, Habip SOLUK, Rıfat HİSARCIKLIOĞu’na ümit bağladığı yorumları yapılıyor.

Habip SOLUK’un listeye girmesinin hemen hemen imkansız olduğunu dile getiren siyasi analistler, zira SOLUK’un Binali YILDIRIM ile birlikte olduğu ve Binali YILDIRIM’ın ise Ahmet DAVUTOĞLU’nun Başbakanlığına karşı olduğunu dile getiriyorlar.

Başbakanlık bekleyen Binali YILDIRIM’ın bu isteğinin olmaması neticesinde basına açıklama yapacakken bunun son anda engellendiği belirtilirken, Binali YILDIRIM’ın bu yanlış düşüncesinin Ak Parti de hoş karşılanmadığı vurgulanıyor.

Habip SOLUK’un Binali YILDIRIM ekibinden olduğu ve yeni dönemde yaşanan bu sıkıntılardan dolayı şansının olmadığı dile getiriliyor.

Bu yaşananlara rağmen Osman YILDIRIM’ın, SOLUK’un vekil adaylığı için ısrarcı davrandığı biliniyor. Müsteşarlığı zamanında kendi kanalıymış gibi Osman YILDIRIM’ın kanalında gece gündüz eksik olmayan SOLUK’un, karayolları çalışmalarında etkin olduğu lakin vekillik için başarı ve liste şansının olmadığı iddiaları gündemde yerini almayı sürdürüyor.

Sivaslı siyasi analistler, aslında bu Genel Seçimlerin Osman YILDIRIM’ın da geleceğini belirleyeceğini dile getiriyorlar. Ümidini SOLUK ve HİSARCIKLIOĞLU’na bağlayan Osman YILDIRIM’ın, bu iki kişinin önümüzdeki dönem tasfiye edilmesi durumunda, Osman YILDIRIM’ın da şehirdeki etkinliğinin biteceğini iddia ediyorlar.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —