YILDIZ DAĞI Sivas´ın Umudu

YILDIZ DAĞI Sivas´ın Umudu

Sivas´ın KIZILELMA´larından biri olan Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi, başarı ile ilerliyor. Burasının tam teşekküllü faaliyete geçmesi sadece turizmi canlandırmayacak, yöre köylerinin eğitimine de önemli katkılar sunacak.

 

Sivas´ın büyük rüyalarından biri olan Yıldız Dağı Kayak Tesislerinde, önemli aşamalar bir bir kat ediliyor. Sivas´ın KALE EVLERİ, KIZILIRMAK, BİLİM MERKEZİ ve YILDIZ DAĞI KAYAK MERKEZİ olmak üzere dört tane önemli Kızılelması hali hazırda bekliyor.

Diğer üç tanesi yerinde dururken, özellikle YILDIZ DAĞI çalışmalarında önemli aşamalar kaydedildi. 1980´li yılların başından bu yana konuşulan lakin bir adım atılmayan YILDIZ DAĞI kayak tesisleri bugün itibariyle tamamlanmaya doğru ilerliyor.

Sivas eski Milletvekili Mustafa AÇIKALIN ve TBMM Başkanı İsmet YILMAZ´ın işin başında bu yana önemli katkılar sundukları bu dev eser, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih AYHAN´ın da titiz takibi ile, şehrin dev yatırımları arasında yer alıyor.

Yıldız Dağı Kayak Tesislerinin faaliyete geçmesi ile yöre köylerinin de kalkınacağı belirtiliyor. Arıcılık ve hayvancılık gibi önemli iş kollarını barındırabilecek yörede, çalışma kültürünün yoksunluğunun, gözle görülebilir olduğuna parmak basan araştırmacılar, var olan tembelliğin toplum dışı olumsuz davranışları da her zaman diri tuttuğunu dile getiriyorlar.

Bu bağlamda YILDIZ DAĞI kayak tesislerinin hayata geçmesi sonrasında, çevrede bulunan bütün çocukların da eğitilerek, sosyal bir bireye dönüştürülmesinin sağlanıp, aş ve işlerini kendilerinin bulmasına zemin hazırlanacağı alınan bilgiler arasında.

Donanımlı bir şekilde eğitilecek olan yöre insanlarının, olumsuz yaşam algısı ile hayatı bir birilerine zehir etmek yerine, paylaşımcı ve çalışkan bir yapıya kavuşturulabilecekleri görüşleri dile getiriliyor.

Sosyolojik rakımın epey yüksek olduğu yörede, bu gibi önemli yatırımlarla bu rakımın önemli ölçüde düşürülebileceği yorumları yapılıyor.



Anahtar Kelimeler: YILDIZ DAĞI Sivas Umudu