Yıldız Dağı´nı Kurtaracak Proje

Yıldız Dağı´nı Kurtaracak Proje

Geçen yıl hizmete giren Yıldız Dağı Kayak Merkezi´nin enerji ihtiyacının fazla olduğu ve bu ihtiyacın karşılanması için Rüzgar enerjisinden faydanılabileceği ifade ediliyor.Yıldız Dağı´na yakın bir mevki olan KARAÇAYIR bölgesine kurulan Rüzgar Türbinlerin

 

SİVAS´ın incisi olması yolunda ilk adım atılan Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi, değişik aktiviteler ile kayak sakinlerini bekliyor.

Yıldız Dağı´nın iyi bir şekilde değerlendirilmesi durumunda, ilerde faliyete geçecek olan Karadeniz- Akdeniz Yolu içinde hayatiyet taşıdığı biliniyor. Karadeniz´i Akdenize bağlayacak yolun bitmesi akabinde SİVASLILAR´ın 2 saat içinde ORDU´ya ulaşabilecekleri hattı zatında KARADENİZ insanının da kış turizmi için SİVAS´a gelebilecekleri biliniyor.

YILDIZ DAĞI´nın bu anlamda epey bir elektrik gideri olduğu biliniyor. Gerek Yıldız Dağı Kayak Merkezi gerekse Yıldız Dağı köylerinin elektrik ihtiyaçlarının karşılanması için KARAÇAYIR bölgesinde başlanılan RÜZGAR TÜRBİNLERİNİN kurularak burasının elektrik ihtiyacını pekala karşılayabileceği vurgulanıyor.

Ayrıca YILDIZ DAĞI ve SICAK ÇERMİK yolunun biran önce bitirlmesinin de aciliyet kazandığı gözlemleniyor. Hali hazırda YILODIZ DAĞI yolunun da tek şerit ve tehlikelerle dolu olduğu biliniyor. Geçen yıl yolun kötü olması sonucunda pek çok arabanın yolda kaldığı ve bu yüzden insanların YILDIZ dağına gitmek istemedikleri ifade ediliyor.

Yıldız Dağı´nın kış turizmine hazırlanması için biran önce yolunun yapılması gerektiği ortada iken, bu yolun yapımı yönünde hali hazırda bir sonucun olmaması eleştiriliyor.