Tarih: 13.12.2014 10:44

Yıldız Dağı Acil Eylem Planı

Facebook Twitter Linked-in

Sivas’ın Kızılırmak, Kale Evleri ve Yıldız Dağı Kızılelma projeleri yavaş yavaş şekilleniyor. Yıldız Dağı için dev adımlar atılırken, özellikle Sıcak Çermik ve Yıldız Dağı birlikteliğinin Sivas turizmi için hayatiyet taşıdığı biliniyor.

 Sivas nefesini tuttu Kızılelmalara ulaşmayı bekliyor. Kızılırmak için yavaş yavaş yeni fikirler ortaya çıkarken, Turgut CANSEVER’in Kale Evleri projesi için de düşünceler oluşmaya başladı. Bir diğer önemli adım olan Yıldız Dağı Kış Sporları merkezi için başta Bakan YILMAZ, Sivas VALİLİĞİ ve Sivas İl Özel İDARESİ’nin önemli çabalar içinde olduğu gözlemleniyor.

Yıldız Dağı için önemli yatırımlar yapılırken, yöre insanının eğitimi noktasında da çalışmaların önümüzdeki bahar ile başlaması bekleniyor. Sosyolojik rakımı Yıldız Dağı’nın rakımından daha yüksek olan yöre insanının, Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezine uyumlu hale getirilmesinin elzem olduğu vurgulanıyor.

Özellikle yöre sakinlerinin çalışma kültürü konusunda sıfırın altında bir yaşam içinde oldukları biliniyor. Tarım, hayvancılık, arıcılık, yayla turizmi, el sanatları gibi alanların hemen hemen hiç görülmediği yöre köylerinin mutlaka eğitilerek sosyal hayata kazandırılmasının Yıldız Dağı projesi kadar önemli olduğu ifade ediliyor.

Yöre köylerinde toplum huzuru açısından asayiş sorununun da epey yüksek olduğu uzun zamandır bilinirken, Sivas Müftülüğü’nün özellikle kadınların eğitimi noktasında bayan vaizler nedeniyle bir çalışma yapmasının zaruri olduğu dile getiriliyor. İl Tarım Müdürlüğünün arıcılık başta olmak üzere modern hayvancılık noktasında sahaya Mart ayı ile inmesinin zamanının geldiği vurgulanıyor. Kültür Müdürlüğünün de yöre kültürünün envanterini çıkararak Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi açılışına yetiştirmesi gerektiği belirtiliyor. Gençlik Spor İl Müdürlüğüne de çok iş düştüğünü belirten duyarlı Sivaslılar, bu konuda da vakit kaybetmeden icraatların ortaya konulmasının elzem olduğunu dile getiriyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —