Yıldız,Daha İyi Değerlendirilmeli

Yıldız,Daha İyi Değerlendirilmeli

Yıldız Dağı´nda, bu kış epey bir insan ağırlanmakla birlikte, sosyal donatılar anlamında bazı eksikliklerin de biran önce giderilmesi bekleniyor. Özellikle kışın kayak yapmaya giden ailelerin çocuklarını eğlendirip vakit geçirebilecekleri bir oyun merkezi

 

Sivas´ın incisi olan Yıldız Dağı daha işlerlikli değerlendirilmeyi bekliyor. Bu sene kayak merkezinin tanıtımı ve önemini toplumun her kesimine anlatmak için güzel çalışmaların yapıldığı, okullardan kafilelerle öğrencilerin günü birlik götürülerek kayak zevkinin tattırılması olumlu bir çalışma olarak kayıtlara geçti.

YILDIZ DAĞI KIŞ ve YAZ SPORLARI MERKEZİ´nin yapımı bitmek üzere olan KARADENİZ-AKDENİZ yol güzergahının tamamlanması ile daha da artacağı biliniyor. Yolun bitmesi sonrasında KARADENİZ tatilcilerinin kış sporları için 2 saatte Yıldız Dağına gelecekleri hesap edilirken, bu akına Yıldız Dağının daha bütüncül hazırlanmasının ileri bir görüş olduğu vurgulanıyor.

Yıldız Dağı´nın daha kapsamlı değerlendirilmesi hususunda çocukların kışın sıcak ortamda eğlenebilecekleri bir oyun merkezinin kurulmasının yararlı olacağı görüşleri dillendiriliyor. İl Özel İdaresinin şehir merkezindeki oyun alanının sökülerek Yıldız Dağı´nda bir mekana monte edilebileceği ve bu vesileyle kışın çocuklu aileler için orasının daha bir cazibe merkezi olabileceği öngörülüyor.