Tarih: 20.11.2014 23:50

YILMAZ Yalnız Bırakıldı

Facebook Twitter Linked-in

Sivas, Mecliste bulunan iki güçlü ismi değerlendirememenin kayıplarını yaşıyor. Bakan YILMAZ’ın şehir adına gayretleri ortada iken, diğer etkin isim olan MEMECAN’ın da şehre önemli katkı sağlayacak biri olduğu halde bunu şehir siyaseti ve iş dünyasının değerlendirmediği biliniyor.

 Sivas siyasi anlamda kasaba kültürünü aşamıyor. Şehir adına ciddi projeler ortaya konulması gerekirken, şahsi hesaplar ve küçük memur atama ve tayinleri handikabı kırılamıyor. Kabinede Sivas’ı temsil eden Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ’ın başta Yıldız Dağı’na kaynak aktarımı noktasında önemli yardımları yanı sıra pek çok irili ufaklı maddi kaynağı da şehre aktardığı biliniyor.

Bakan İsmet YILMAZ’ın dirayetli duruşu ile yerel siyasi dengelerde de, art niyetli kişilerin emellerine ulaşamadığı gözlemleniyor. Şehirdeki her türlü siyasi hareketlenmeden haberdar olan Yılmaz’ın partinin genel işleyişine zarar vermeden bu tür kaynamaları suluhiyete erdirdiği vurgulanıyor.

Sivas kamuoyunda Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ’ın iki konuda eleştiri aldığı biliniyor. Bunlardan birincisinin Savunma Sanayi ile ilgili yatırımlara Sivas’ın bir türlü dahil edilememesi olarak dile getirilirken, ikincisi ise Bakan YILMAZ’ın şehir ile ilgili genele yakın her türlü tasarrufu Hilmi BİLGİN’e bırakması olduğu belirtiliyor.

YILMAZ’ın “Şehrin her türlü gidişatından Hilmi BİLGİN sorumludur” dediği iddia edilen sözleri Sivaslılar tarafından dilden dile dolaşıyor.

Sivas’ta seçildiği günden beri, başta kendi ilçesi Kangal olmak üzere her taraftan eleştiri alan Vekil BİLGİN’ın her türlü atama, tayin ve görevlendirmelere direkt müdahil olması kamuoyunca kabul görmüyor.

Hilmi BİLGİN ve Ali TURAN’ın başarısızlığı yanı sıra Meclisin renkli simalarından Nursuna MEMECAN’ın kendini yetiştirmiş iş dünyası ile yakın temasları olduğu bilinmesine rağmen, MEMECAN’ı şehir yerel siyasileri ve ticaret erbabının iyi okuyamadığı vurgulanıyor.

Özellikle Nursuna MEMECAN’ın önemli bir toplantıda “Sivas’tan ciddi hazırlanmış projeler gelmiyor. Ciddi projeler getiren para bulmak benden” ifadesi ortada iken, hali hazırda bu yönde projeler ile MEMECAN’ın yanına gidilmediği belirtiliyor.

Vekil MEMECAN’ın iyi değerlendirilmemesi sonucunda bütün yükün Bakan YILMAZ üzerine kaldığını belirten siyasi analistler, yük paylaşımı noktasında MEMECAN’dan da pekala yararlanılabilecekken bunun başarılamadığını dile getiriyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —