Yine mi İftar Çadırı?

Yine mi İftar Çadırı?

Eski Başkan ÜRGÜP zamanında da devam eden İftar Çadırı Başkan AYDIN tarafından da uygulanıyor. Kuyrukta insanların beklediği, temizlikten yoksun, üçüncü dünya ülkelerine mahsus kasaba görüntülerinin yansıdığı İftar Çadırı ilkelliği, tepki çekiyor. Entelek

 

Sivas, Ramazana hazırlanıyor. Orucun insan ruhunu aydınlatan felsefesi dört bir yanı kaplarken, bu müstesna bir aya, Sivas Belediyesi hazırlanamadı.

Geçmiş dönemlerde uygulanan ?İftar Çadırına? dört elle sarılan Sivas Belediyesinin, bu sene de iftar çadırı kuracak olması, duyarlı insanlarca eleştiriliyor.

Medeniyet anlamı olmayan, temizlik ve ruhaniyetten yoksun, üçüncü dünya ülkeleri gibi çadır kuyruğunda dakikalarca insanların uzun kuyruklar oluşturduğu İftar Çadırı, aydınlarca sert bir şekilde eleştiriliyor.

Belediye´yi devraldıktan sonra Eski Başkan ÜRGÜP´ü takip eden Sami AYDIN, onun gibi iyi bir ekip kuramayıp eski kadro ve kafasına göre Belediyeyi yönetmekle eleştiriliyor.

Belediyede, entelektüel bir danışman kadrosu yoksunluğu ortada olan AYDIN´a, ne yaparsa yapsın çevresindekilerin ?Başkanım mükemmel düşünmüşünüz? diye sıvı ve katı yağlı itaatlar ettikleri belirtiliyor.

İftar Çadırı ilkelliğinin tarihe karışması gereğini dile getiren pek çok aydın, Ramazanın o pak ruhuna uyuşan çalışmaların yapılması gereğini belirtiyorlar. Meydanda çadır kurup, milleti kuyrukta bekletmek yerin, pekâlâ ?askıda iftar? uygulamasına geçilebileceği vurgulanmakta.

Belediyenin belli lokantalarla anlaşarak, iftar yemeklerini oraya kaydırabileceğini belirten pek çok insan, böylece hem esnafın canlanacağı hem de ?askıda iftar? uygulaması nedeniyle hayır yapmak isteyen hayırseverlerin gönül rahatlığı ile bu nezih uygulamaya katkı sunabilecekleri vurgulanmakta.

İhtiyaç sahiplerine, bilet verilerek bu lokantalara yönlendirilebileceği, hatta internet sistemi ile lokantaların doluluk oranlarının da takip edilip, mağduriyetlere kapı açılmayacağı belirtilmekte.

Lokantalar gibi temiz ve düzenli ortamlarda, zor durumda olanlara iftar verileceği gibi, kimsenin de kuyrukta beklemek zorunda bırakılmayıp, rencide olmayacağı vurgulanmakta.



Anahtar Kelimeler: