Yitik Ülke

Yitik Ülke

Yitik bir ülke?İçimizde yaşattığımız lakin bir türlü ona yelken açamadığımız kayıplar atlasındaki kirlenmemiş zarif bir coğrafya? Yitik bir ülke işte?

?kimin ülkesinden geçsem
şakaklarımda dövmeler beni ele verecek
cesur ve onurlu diyecekler
halbuki suskun ve kederliyim
bir hayatı,ısmarlama bir hayatı bırakıyorum?
                                   İsmet ÖZEL

 Yekpare bir ahenk, zaman ve mekan aşan duygulardan sıyrılsa dahi, insanı insan yapan erdemlerde soluklanmalı belki de yeniden?

Yüreği rehin alan her şey, bir başka dirilişleri dillendirmeli aslında?Gögü şerha şerha yaran adanmışlıklar, vakti zamanı gelince sere serpe uzanıvermeli ayak uçları doğru?

Yitik bir ülke aslında aradığı insan oğlunun. Yitik bir ülke?

***

Kayıplar coğrafyasına teslim olmuş bütün kırılmışlıkların, bütün yenilgilerin ve bütün yanılgıların tımarlanıp iyileşeceği yitik bir ülke aslında aradığımız?

Gerçeği arındıran hayalin, tebessüme gebe yarınların,şiirden soyutlanmış düşlerin sığındığı yitik bir ülke işte?

***

Bir damla tebessümü arayan her adım ve her düşün, içinde barındırdığı soru işaretlerinin aldırmadan yola revan olduğu günler uzakta olmasa da, içimizde çepe çevre salınan iç daralmışlıkların sukuta ereceği yitik bir ülke?

***

Kalabalıkların onca koşuşturması, kaldırımlarda parçalanan onca suretler, içimizde çoğalan cehennemleri anımsatan daralmışlıkların, bir vahadan geçerek feraha ereceği yitik bir ülke aslında arzuladığımız?

***

Bir tebessümün, bir cümle samimi sözün karşılığının olduğu, yüreğe dair bütün gizleri barındıran terennümlerin varlığına varlık katan yitik bir ülke, asırlara varan aranmışlıkların nihayeti?

Bir kuş kanadına çivili gözlerin, yarım aksak şiirlerde saklı hülyaların, olması mümkün olmayan düşlerin bir el yordamı ile hazır ve nazır beklediği yitik bir ülke insanı umuda gark eden?

***

Soy bir düş, ruhu alınmamış bir hayat, olması mümkün olmayan esrik tebessümler, kaderi içselleştirmiş ebruli metanet?Uzak iklim şarkılarının içinde taşıdığı sırları, sadece ama sadece turnalarla paylaşabilecek bir utangaçlıklar manifestosu ile yürümek gecenin zifirini yararak?

***

Yitik bir ülke aradığımız? Tedirginliklerde, koşuşturmalardan, içimizde ve dışımızda var olan onca soru işaretlerden arınmış yitik bir ülke? Yağmurun iğri iğri salınışını, gökte bütünleyen ay ile birlikte, ruhumuzu tir tir titreten zamanların sadece ama sadece sukuta erip,bir akvaryum salınışını içimizde hakim kılacak yitik bir ülke?

***

Yitik ülke işte? Rüyalarda var olan, ruhu cenderelerden cenderelere atmayan, sıradanlıklar sıradanlığında boğulmadan, sadece ama sadece, yağmur damlalarından şiirler ören yitik bir ülke, ancak ruhumuzdaki arayışları sonlandırabilir?

Şiire tutunmuş düşler, hayale yenilmiş gerçekler, ızdırabı  sonlandıran ümitler?

Yitik bir ülke?İçimizde yaşattığımız lakin bir türlü ona yelken açamadığımız kayıplar atlasındaki kirlenmemiş zarif bir coğrafya?

Yitik bir ülke işte?



Anahtar Kelimeler: Yitik Ülke