Yok Artık!

Yok Artık!

Hastanelerin birleştirilerek küçültülmesi çalışmaları devam ediliyor. Bayındırlık´ın çürük dediği Numune Hastanesi binasında 200 yatak bırakılırken, deprem güçlendirmesi yapılarak yenilenen SSK Hastanesi yıktırılmaya çalışılıyor.

 

Hastane tartışmaları devam ediyor. Hastanelerin birleştirilerek, Sivas´ın sağlık alanında küçültülmesi adımları tepki çekiyor.

Bir değişik iddia ise çok önemli. Numune Hastanesi A Blok´ta 200 yatağın devam edeceği ve burada şimdilik 200 yataklı birimin halka hizmet vereceği bilgisine ulaşıldı.

Bayındırlık tarafından burası çürük diye tam rapor verilecekken raporun engellendiği ve konunun sümen altına alındığı öne sürüldü.

Hal böyle iken, sağlam olan SSK hastanesi yıkılma ile karşı karşıya. Deprem güçlendirmesi yapılan, her yeri tadilattan geçen ve epey bir miktar kaynak harcanıp sağlamlaştırılan Eski SSK hastanesinin, görevini devam ettirmesi gerekirken, neden yıkılma moduna sokulduğu anlaşılamıyor.

Yeni yapılan Numune Hastanesine ek olarak SSK Hastanesinin de görevini ifa etmesi gerektiğini dile getiren pek çok insan, yeni ve modern bir görünümü olan SSK Hastanesinin yıkılmasının, şehrin sağlık geleceğine büyük balta vuracağını dile getiriyorlar.

 

 



Anahtar Kelimeler: Artık
AYDOĞAN
17.11.2015 23:11:52
Numune Hastanesi eski taş bina yani A blok sivasda yataklı servis olarak kullanılabilecek en vasıfsız ve yetersiz binadır. Hem deprem hem teknik altyapı anlamında çok yetersizdir. Ancak ilimizde maalesef sağlık anlamında gerçekten akıl tutulması yaşandığını düşünüyorum. Bu kadar açık ve net bilgilere rağmen kimseden ses soluk çıkmıyor. O zaman bir proje de benden olsun: Numune A bloğu müftülük yapalım, müftülüğe de 200 yataklı hasta servisi açalım. Şifaiye medresesine de 25 tane poliklinik açalım. Tövbe tövbe Bismillah içime şeytan mı kaçtı ne? Saçmalamaya başladım. İYİ UYKULAR SİVASA.

saf sivaslı
17.11.2015 23:23:28
Sivas Devlet Hastanesinin arsası çok değerli bir arsa.Orada hastane bırakılırmıymış bu nasıl bir haber böyle.

tolga
17.11.2015 23:57:48
YENİ SEÇİLEN VEKİLLER ARTIK DUYUN BU FERYADI, HİÇ GAZETE OKUMAZMISINIZ, HALK SİZİ NİYE SEÇTİ,,,,

SAMİ
18.11.2015 13:01:25
sivsın geleceği ile oynayan genel sekretere kim dur diyecek sivas neden küçültülmeye çalışıyor sivsın millet vekili yokmu neden dik durmuyorlar

Nedat Demir
18.11.2015 16:44:00
bu şekilde sivasın geleceğini, sağlığını çalan kim.SSK yı kapatıp beter binaya taşıyan kim. Hastanelerden sorumlu Genel Sekreter Sayın Yavuz Orak. Neden sivasın geleceğiyle oynuyor ve neden kimse Yavuz Beyw nişey diyemiyor. Acaba Hilmi Beyin desteği olduğu içinmi???

sefilix
18.11.2015 21:43:54
o hoo ya bu nasıl iş. yorumları okudum kardeşim milli irade diye bir şey var. her kes biliyordu buraların yıkılacağını. eh verdik oylarımızı. zahmet ise zahmet keyif ise keyif. katlanacağız. herkes biraz fedakarlık yapacak. her yeni oluşumda sıkıntılar olacaktır. zamanla aşılacaktır bunlarda. olumlu yönden bakmak lazım artık. hem millet zenginleşti. sonra yatak kapasitesi düşünce görün bakın ne özel hastaneler gelir sivas. yani hastane açmak için sıraya girer özel müteşebbisler. yatırım gelir yatırım. bence iki hastanede yıkılsın 27 haziran parkı da kaldırılsın süper avm olur orada. rezidanslar otel falan. tüm sivas gözünün ününde düşünsenize bir.. arkadan paşabahçeyi görürsün önden kızlırmağa kadar seyrangah. 25-30 katlı olmalı. en üst kat ise restoran yapılmalı. döner şekilde yapılırsa ise daha iyi olur. döne döne yemek yeriz. üstüne de bir mevlevi derviş heykeli. hani mevlana caddesine yakın ya orası. valla tüm ülke bizi konuşur turist yağar turist. sağlık konusunda ise merak etmeyin arkadaşlar hızlı trenimiz geldiğinde emin olun yeni numune hastanesinden daha hızlı ankara numune,hacettepe gibi hastanelere ulaşırız. Bundan büyük nimet olur mu? az pozitif düşünün. Milli irade böyle istedi. hep siz seçtiklerimizden daha mı iyi düşünüyorsunuz

Doğruya Doğru
19.11.2015 14:18:42
size ne kardeşim halk onları istedi,onların seçtiği insanlarda kendi kafalarına göre istediği şeyi yapar size ne!!!! ister alırlar ister satarlar ister zengin daha zengin olsun diye hastaneyide sanayiyide fabrikayıda alırlar da verirlerde, siz ağlamayın ağlayanda kendi düşünsün