Yok Artık!

Yok Artık!

Hastanelerin birleştirilerek küçültülmesi çalışmaları devam ediliyor. Bayındırlık´ın çürük dediği Numune Hastanesi binasında 200 yatak bırakılırken, deprem güçlendirmesi yapılarak yenilenen SSK Hastanesi yıktırılmaya çalışılıyor.

 

Hastane tartışmaları devam ediyor. Hastanelerin birleştirilerek, Sivas´ın sağlık alanında küçültülmesi adımları tepki çekiyor.

Bir değişik iddia ise çok önemli. Numune Hastanesi A Blok´ta 200 yatağın devam edeceği ve burada şimdilik 200 yataklı birimin halka hizmet vereceği bilgisine ulaşıldı.

Bayındırlık tarafından burası çürük diye tam rapor verilecekken raporun engellendiği ve konunun sümen altına alındığı öne sürüldü.

Hal böyle iken, sağlam olan SSK hastanesi yıkılma ile karşı karşıya. Deprem güçlendirmesi yapılan, her yeri tadilattan geçen ve epey bir miktar kaynak harcanıp sağlamlaştırılan Eski SSK hastanesinin, görevini devam ettirmesi gerekirken, neden yıkılma moduna sokulduğu anlaşılamıyor.

Yeni yapılan Numune Hastanesine ek olarak SSK Hastanesinin de görevini ifa etmesi gerektiğini dile getiren pek çok insan, yeni ve modern bir görünümü olan SSK Hastanesinin yıkılmasının, şehrin sağlık geleceğine büyük balta vuracağını dile getiriyorlar.

 

 



Anahtar Kelimeler: Artık