YOK ARTIK!

YOK ARTIK!

SİVAS, eğitimin felsefesini oluşturma yolunda önemli adımlar atarken, bu felsefeyi içselleştiremeyen SOSYAL BİLİMLER LİSESİ, eleştirinin odağında. KIZ yurdunda öğretmenlere çay dağıttırıldığı ve buna itiraz edenlerin ise mobinge maruz bırakıldıkları yönün

SPHM ÖZEL HABER

 SİVAS´ın müstesna öğrencilerinin olduğu hatta FEN LİSESİ ile yarışan bir potansiyelin var olduğu okul, son 2 yıldır olumsuzluklarla gündemde.

 Okuldaki Kurum kültürünü BAKANLIK yönergeleri doğrultusunda oluşturma becerisi gösteremeyen Okul Müdürü Bilal TAN´ın, yıllardır yaptığı bir uygulama bu da pes dedirten cinsten.

 SİVAS POSTASI´na ulaşan bilgilere göre Okul Müdürü TAN´ın KIZ YURDUNDA Öğretmenlere Yemek ve Çay dağıttırdığı yönünde.

 Akşam çay saatinde büyük kazanlarla öğretmenlere çay demlettirildiği ve akabinde bu çayın, TEKERLEKLİ arabalara konulup yürütülerek servis yaptırılmak üzere öğrencilerin yanına gönderilmesi ise şaşkınlık oluşturdu. Kaynar kazanlarda hiçbir güvenlik tedbiri alınmadan ve sadece işleri eğitim vermek olan öğretmenlere, bu uygulamayı yaptırmasının kanuni dayanağının olup olmadığı ise merak konusu.

 Olası bir yanma durumunda, bunun sorumluluğunun ne olacağı ise tam bir muamma olarak kaygı oluşturuyor... Okul Müdürünün bu uygulamayı yapmayanlara ise çeşitli bahaneler ve yanlı şahitlerle MOBİNG uyguladığı iddia ediliyor.

 Karşı çıkanların ders program düzeninin bozulmasından tutun da, yalnız bırakılmaya kadar tuhaf yıldırmalarla karşı karşıya bırakılmaları ise kabul edilemez olarak görülüyor. 



Anahtar Kelimeler: ARTIK