YOK OLUNCA MI KIYMETİ BİLİNECEK?

YOK OLUNCA MI KIYMETİ BİLİNECEK?

KRAL Göl yok oluyor. Dünyadaki tek HİTİT GÖL olan SUPPİTASSU yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.Sivas İl Özel İdaresi´nin göl içindeki kumları temizleyerek gölün yok olmasını engellemesi bekleniyor.

SPHM ÖZEL HABER

Dünya tarihinin gelmiş geçmiş en büyük İmparatorluklarından biri olan HİTİT´lerin tarihte bilinen tek gölleri olan SUPPİTASSU, Sivas Altınyayla ilçesinde bulunuyor. KULMAÇ DAĞLARI´nın eteğinde 1900 rakımdaki turizme kazandırılması gereken göl, yok olma tehlikesi ile karşı kaşıya.

Tarihte Hitit İmparatorluğu´nun en önemli merkezlerinden birisi olan Sivas´ta ki Sarissa Antik Kenti´nde bulunan ve Kral Gölü olarak adlandırılan ?Suppitassu? asırlara meydan okuyan yaşam savaşını yavaş yavaş kaybediyor.

Fırtına Tanrısı´nın şehri olan SARİSSA´ya ait olan gölün, rüzgar başta olmak üzere çevresel faktörlerle içinin kumlarla dolduğu görülürken, İl Özel İdaresinin ufak bir çalışma ile gölü kumlardan temizleyeceği ve burasının da bu vesileyle turizme kazandırılabileceği vurgulanıyor.

Vilayetin geçtiğimiz günlerde HAFİK GÖLÜ ile ilgili uygulamayı planlandığı proje anlamlı bulunurken, burası için de küçük bir çalışmanın bu gölü kurtaracağı belirtiliyor.

Konunun uzmanları GÖL´ün BATI yakasında bir tapınağın oluğu ve ilerde arkeologlarca bu tapınağın gün yüzüne çıkarılması durumunda burasının da GÖBEKLİTEPE gibi insanlığın dikkatini çekeceği görüşlerini ifade ediyorlar.



Anahtar Kelimeler: OLUNCA KIYMETİ BİLİNECEK