Tarih: 15.02.2020 10:38

YOLLARIMIZ KAPANIYOR!

Facebook Twitter Linked-in

Kar Sivas´a bütün rahmet ve bereketi ile iki gündür yoğun şekilde geldi. Ekinlerin kapanması ve ilk baharda sularımızın çağlaması için bu büyük nimete sebep olan Tanrı´ya şükürler olsun.

Sivas Belediyesi de durmadı, sabah saatlerinde Sivas´ın en mühim caddesinde hummalı bir çalışma başlattılar. Çalıştıklarını da göstermek için işçisi, kepçe operatörü ve belediye başkanı Sn. Hilmi Bilgin ile birlikte poz da verdiler.

Zaten bu çalışmayı paylaşmasalar benim haberim olmazdı. Çünkü evden yolların kapanması sebebi ile arabamla çıkamıyorum.

Ah bi çıksam da kardan arındırılmış İstasyon Caddesi´nde bir tur atsam!

Sn. Belediye Başkanı Hilmi Bey, Sivas merkezde 68 mahalle var. Siz benden iyi de iyi bilirsiniz kaç mahalle olduğunu. Ama ben yine de söyleyeyim. Yollar kapanıyor. Kaldırımlarda yürülemiyor. Kaza riskleri bu durumda büyük artışlara sebep olabilir.  Acil durumu olan vardır, hastası olan vardır, işe gidecek ya da gelecekler vardır.

Gök Medrese Mahallesi ve Altuntabak mahallesinde arabam ile geri gezdim dün gece. Bu eşsiz deneyim için size teşekkür ederim. Çünkü düz girdiğim yerden çıkamadım. Alternatif sokakları ve yolları tercih etmeye çalıştım. Kışlık lastiğin kar etmediği şu günlerde yollarımızda ne bir kepçe, ne bir kar küreyici ne de tuzlama aracı görmüyoruz.

Memleket İstasyon Caddesinden ibaret değil.

Elime küreği alıp yola çıkacağım da neyse diyorum. Çünkü o oyları ben almadım.

Ayrıca toplanan karlar bir kepçe aracılığı ile 3-4 kamyona yüklenip o karların kızıl ırmağa dökülmesi sizce nasıl olur?

Doğa karşılıklı var olur. Hadi ilk adımı biz atalım.

Selamlar.

Buğrahan KARAMAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —