Tarih: 16.05.2014 21:47

YUMURTAYI HANGİ UCUNDAN KIRMALI?

Facebook Twitter Linked-in

Kış bahara, bahar yaza doğru yönelirken Sivas’ta kültür adına yaprak dahi kımıldamıyor. Dar otuz kırk kişilik kültürel aktiviteler dışında, genele yayılan bir etkinlik gözle görülmezken, köy şenliklerinin de başlayıp kültürel yavanlığı daha da artıracağı vurgulanıyor.

 Sivas son yılların en yavan kültürel dönemini yaşıyor. Kapsamlı turizm çalışmaları ortada görülmezken, günü kurtaracak göz boyayıcı etkinlikler dışına şehir çıkarılmıyor. Açık hava müzesi konumunda olan Sivas’ın bu özelliğini bir türlü kazanca çevirmeyen kültür yöneticilerinin, neden aktif eylemler içine giremedikleri sorgulanıyor.

Son on yıldır dar kültürel bir dönem içinde durağan seyir devam ederken, Ak Parti iktidarının arının kültür yatırımlarından şehrin pay alamaması eleştiri konusu olmaya devam ediyor.

Divriği Ulu Cami hariç Sivas’a turist uğramazken, yaklaşık on yıldır Kültür Müdürü olan Kadir Pürlü’nün akılda kalan bir icraatının olmaması yadırganıyor.

Bütün medyayı toplayıp, “Dadaloğlu’nun mezarını Şarkışla’da bulacağım” diye beyanat veren ve arkasını getiremeyen Pürlü’nün W.I.P. WC uygulamasına geçme çabası da büyük rezalete neden olmadan engellenmişti.

Sivas’ın kültür ve turizminin felsefesini gerçekleştiremeyen Pürlü’nün, entelektüel bir yaklaşım içine girememesi de büyük açmazları şehre yaşatıyor düşüncesini akıllardan çıkarmıyor.

İnanç turizmi başta olmak üzere, hemen hemen her değerin kıymetinin bilinip ekonomik kazanca çevrilmediği Sivas’ta, yumurta kırma ve yuvarlama yarışmaları Sivaslı aydınlarca eleştiriliyor.

Yumurtalar hangi ucundan kırılmalı veya üzerlerine yazı yazılan yumurtaların nümayişle yuvarlama yarışmalarının hangi yönüyle ele alınacağı ise bilinmiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —