Tarih: 07.05.2014 07:51

YUMURTAYI YUVARLADILAR

Facebook Twitter Linked-in

Turist uğramayan ve turizm gelirleri için büyük projeler ortaya koyamayan şehrimizde, çuval yarışı, yumurta kırma ve yumurta yuvarlama yarışmaları devam ediyor. Renkli yumurtaları yuvarlamak için hazır kıta bekleyen şehir yöneticilerinin mutlulukları görülmeye değerdi.

 Hemen hemen turizmde sonlarda olan Sivas’ta, günü birlik birçok küçük etkinlikler zinciri eksik olmuyor. Her hıdırellezde yumurta ile şehir yöneticilerinin ünsiyeti devam ediyor.

Renkli renkli yumurtaları kıran ve yuvarlayan Sivaslı bürokratların sevinçleri, halkın da katılımı ile büyüyor.

Divriği Ulu Camii ne gelen turistlerde sayılmazsa bu şehre doğru dürüst bir turist akını olmadığına dikkat çeken birçok insan, turizm gelirlerinin artırılması hususunda büyük projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini dile getiriyorlar.

Turizm tanıtım bürolarının bile şehrin muhtelif yerlerinde olmadığı Sivas’ta Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün hıdrellez vari şenliklerde yumurta kırma yarışmalarını aksatmaması dikkatlerden kaçmıyor.

Devamlı büyük şehirlere göç veren Sivas’ın, dağ gibi sorunları olduğu halde bu sorunların ivedilikle çözümü için hangi çalışmaların yapıldığı ise merak konusu. Ekonomi, sanayi, ticaret babında iyi olmayan şehrin çıkış noktasının Turizm olabileceği görüşleri dillendirilirken, turizm içinde ortaya konulan bir dev çalışmanın olmaması yadırganıyor.

Sivas’ın önünü açacak Kızılırmak, Kale Evleri,Gökevi gibi büyük hayallerin biran önce çalışmasının yapılması gerektiğini belirten Sivaslılar, büyük projeler için uğraşılması gerektiğini vurguluyorlar.

Hıdırellezde yumurta yarışmasını gören bir çok vatandaşın “devlet yumurta yuvarlıyor” diye ilginç tespitlerde bulunması ise, dikkatlerden kaçmadı…

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —