Yürüyen Tekere Taş Koymayın!

Yürüyen Tekere Taş Koymayın!

Sivas eğitimde eski kalıp düşünceleri kırmaya çalışırken, şehrin eğitim geleceği için proje üretmeyen sendika yönetiminin, belirli aralıklarla eğitim barışını bozmaya yönelik açıklamaları sert tepki görüyor.

Yüce bir ideal ve aşka tutkun büyük fikir insanı M.Akif İNAN´ın, kıt imkânlarla yola koyduğu Eğitim Bir Sendikası, Sivas boyutunda adeta dökülüyor.

Milli ve manevi değerleri önde tuttuklarını iddia eden sendika üst yönetiminin, Üç ŞEMS´ten biri olan Şemsi Sivasi Hazretlerinin manevi yol yürüyüşünden öykünerek oluşturulan Eğitimde Sivasi Hareketi´ne karşı tutundukları olumsuz tavır, eleştiri alıyor.

Bir yıl boyunca yapılan seminerler, kitap çalışmaları, konferanslar gibi pek çok etkinliklerle Şemsi SİVASİ

Hazretlerinin herkes tarafından daha iyi tanıtılmasına katkı sağlanmışken, genelde İlahiyatçı olan ve manevi duyarlılığı üstte tuttuklarını iddia eden sendika yöneticilerinin, böyle kadim bir projeler silsilesine katkı sunmak yerine, şehrin eğitim duruşunu ?horoz dövüşü? dar kapsamına çekmek istemelerinin, Sivas´ın eğitim geleceğini baltalamaktan başka bir şey olmadığı dile getiriliyor.

Eğitim Bir Sendikasının, konferanslarla, panellerle, kitap gazete çalışmaları ile yol ve yöntem açıcı projelerle, Sivas´ın eğitim geleceğine taş üstüne taş koyması gerekirken, yolda yürüyen araçların önüne taş koyma girişimleri anlaşılamıyor.

Ayda bir basın karşısına çıkıp, kısır çekişmelerle kamuoyunu oyalayan sendika üst yönetiminin, şehrin değerler silsilesine ne katkı sundukları ise bilinmiyor. Taş üstüne taş koymak yerine, şahsi davranış ve adımların Sivas´a bir şey kazandırmayacağı görüşleri dile getiriliyor.

Genelde basın karşısına sıra sıra dizilerek açıklama yapan Sendika yönetiminin, ANDY WARHOL´un ? Herkes bir gün 15 dakikalığına ünlü olacaktır.? Sözü gereği o 15 dakkaya biran önce ulaşmaları eğitimcilerce isteniyor.



Anahtar Kelimeler: Yürüyen Tekere Koymayın