Yürüyen Tekere Taş Koymayın

Yürüyen Tekere Taş Koymayın

SİVAS´ın ve Türkiye´nin STRATEJİK öneme sahip tüten ocağı olan ESTAŞ´ta sendikalaşma adı altında bazı işçilerin karışıklık çıkarma eğiliminde olmaları hoş karşılanmıyor. Türkiye´nin ekonomik olarak darboğazdan geçtiği bu günlerde, milli sermaye düşüncesin

 

SİVAS ve Türkiye´nin gözbebeği olan ESTAŞ, 1000 civarında istihdam ile göz dolduruyor. ESTAŞ ülke ekonomisine katkı sağlayıp yerli sermayenin içerde kalmasını sağlayıp, ithalatı azalttığı bilinirken, son günlerde bazı isimlerin sendikalaşma bahanesi ile bazı karışıklıkları oluşturdukları iddia ediliyor.

Geçtiğimiz gün işçilerin bazılarının eylem yapma girişiminin organize bir duruma dönüştürülmesi değişik iddiaları da gün yüzüne çıkarmaya başladı.Özellikle eski Sendikacı Fethi TÜRKAY´ın yapılan eylemlere destek verdiği yönündeki iddialar ise dilden dile dolaşıyor.

DEMİR ÇELİK zamanında iyi bir öngörü ortaya koyamayan ve Fabrikanın günbe gün yok oluşa gidişine ses çıkarmadığı gerekçesi ile yoğun eleştiri alan TÜRKAY´ın, neden bu hasletini bırakmadığı merak ediliyor.

Demir Çelik işçilerinin eylemlerini de ara ara organize ettiği varsayılırken, bu özelliğini de şimdilerde ESTAŞ işçileri üzerinde göstermeye çalıştığı yönündeki iddialar olumlu bulunmuyor.

ANAP kökenli, olan ve şimdiler de Ak Parti de siyaset yapma girişiminde olan TÜRKAY´ın bahse konu olan iddialar hakkında bir açıklama yapması bekleniyor.

Olası iddialar doğru ise Ak Parti İl Başkanı Ziya ŞAHİN´in konuya neden müdahil olmadığı ise merak ediliyor.

Şehrin tek düzenli tüten ocağının, ara ara olumsuz anlamda bazılarınca kurcalanmaya devam edilmesinin kamu yararını zedelediği dile getiriliyor.

 ESTAŞ NE YAPIYOR?

Sadece kendi işine odaklı bir üretim ve kalite ile dünya devleri arasında olan hatta FORMULA yarışlarındaki araçların pek çoğunun motor aksanı olan ?KAM MİLİ? ni SİVAS´ta üreten ESTAŞ, 110 dönüm kapalı alanda 1000´e yakın personeli ile 41Ülkeye ihracat yapıp Türkiye´nin göğsünü kabartıyor.

AR-GE birimi ile de dikkat çeken devasa birliktelik, Eksantrik milleri ve pompa milleri üretim yaparak 10 santimetre ile 3 metre arasında her türlü mili üretiyor.

SİVAS´ın tüten ocağı olan ESTAŞ, ürettiği milleri, ham maddesinden alıp kullanabilir konuma kadar getirebiliyor.
Kullanılan metallerin Bin 400 derece ısıdan çıkartılıp eksi 200 derece soğuğa sokularak sertleştirildiği bilgisine ulaşıldı.

Aynı zamanda değişen ve gelişen dünyada STRATEJİK bir değer olarak da öne çıkan ESTAŞ, Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ın istihdam çağrısına ile cevap veren bir işletme olarak da işçi istihdamı için önemli kaynaklar oluşturuyor.

Geçtiğimiz aylarda çalışanlarına yeni isimler katılırken, yine güzel bir adım ile şehirde konuşulmaya başladı. İŞ KUR vasıtasıyla 25 Bayan elemanı kadrosuna katmak için yoğun çaba gösteren ESTAŞ, Bayanların üretime dahili konusunda da ilerde de örnek çalışmalar içinde olacağı belirtildi.

TÜRKİYE´nin etrafının dış güçlerce çevrilmeye çalışıldığı şu günlerde, ESTAŞ gibi Milli değerlerin daha da büyütülüp, SAVUNMA SANAYİ bağlamındada ülkeye daha büyük katkılar sağlaması temenni ediliyor.



Anahtar Kelimeler: Yürüyen Tekere Koymayın