Tarih: 10.07.2021 08:38

Yuvayı Dişi Arı Yapar!

Facebook Twitter Linked-in

Yuvayı dişi kuşun yaptığını biliyoruz ama dişi arının yaptığını bilsek de dile getirmiyoruz. Sarıklı, Cübbeli, şalvarlı din adamlarının gündeminde, hep kadın, saçları, örtünmeleri, huriler, cennet vs. vardır.

Dişi bal arısının faaliyetini Kur'an şöyle açıklar : - Evini inşa etmesi (kovan) ( Nahl:68-bal arısı) - Bal özü toplamak için doğa faaliyeti, - Bal imal etmesi (Nahl:69). Bu işlemlerin hepsini dişi arılar yapar.

Erkek arı : - İri gövdeli, koca gözlü ve tek görevi vardır, dişi arıyı döllemektir. - Bu görevini yaz mevsimi sonunda tamamlar, - Görevinin sonunda dişi arılar, bu erkek arıyı kovan dışına atarlar. - Bir süre dişi arıların bakımıyla yaşarlar. - Sonra terk ederler ve erkek arı açlıktan ölür.

Bal Arıları : - Milyonlarca yıllardır peteklerini altıgen yaparlar. - Bilim adamları en ideal şeklin altıgen olduğunda hemfikirdirler. - Matematikçiler, bal mumu ile kurtçukları içine alabilecek daha geniş bir yer yapılamıyacağını kanıtlamışlardır. - Matematik Prof.larına göre, kendi çizdikleri altıgenlerin, arıların yaptıklarının çok gerisinde kaldığını belirtmişlerdir. ( Devam edecek).




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —