ZARA´da Bir Köy Var!

ZARA´da Bir Köy Var!

KÖSEDAĞ eteklerinde bulunan ÜTÜKYURDU KÖYÜ, rengarenk yaşamı ve misafirperverliği ile ZARA´nın incisi konumunda. Bahar gibi yaylara akın eden köy, gelenek ve görenekleri ile de dikkat çekiyor.

SPHM ÖZEL HABER

ZARA ve ŞEREFİYE arasında KÖSEDAĞ´ın yakınlarında olan ÜTÜKYURDU KÖYÜ, Sivas´ta en dikkat çeken köylerden biri. Bir orman köyü olan ÜTÜKYURDU, ilkbahar ile  birlikte EVELİKLİ ve KÖSEDAĞ yaylalarına çıkması ile de biliniyor.

Gelenek ve göreneklerini hala yaşatan köy sakinleri her yıl düzenledikleri piknik şöleni ile de birlik ve beraberliklerini pekiştirmeye devam ediyorlar.

Misafirperverliği, eşsiz doğası, köyün ortasından geçen HABEŞ ÇAYI ile adeta ANADOLU´nun gizemli anlarını fısıldayan köy, rengarenk yaşamı ve düğünleri ile de ZARA´da başa güreşen köylerden biri olarak dikkat çekiyor.

Avşar Köyü, Söğütlü Köyü, Kabalaklı Mezrası, Harami Mezrası arasında bulunan ÜTÜKYURDU KÖYÜ halkı, İSTANBUL´a göç vermeye devam etseler de, her yaz köylerinde buluşup birlik ve beraberlik içinde olmaya devam etmeleri ise takdir ediliyor.



Anahtar Kelimeler: ZARA