ZARA´nın DEDE KORKUT'u...

ZARA´nın DEDE KORKUT

Sivas´ın en renkli ilçelerinden Zara, kendine has özel kültürü ile de dikkatlerden kaçmıyor. Zara Kültürünü, gelecek kuşaklara aktarmak için bir ömür veren Zaralı Aydın, İsmail Hakkı ACAR, nefes almadan üretmeye devam ediyor.

SPHM ÖZEL HABER

 Kültürel birikimi ile Sivas´ın en renkli ilçelerinden biri olan Zara, şehir kültürünün de beslenmesinde öncü rol oynuyor. Zara´nın yetiştirdiği velut aydınların, en önde geleni olan İsmail Hakkı ACAR´ın Zara Folkloru üzerine yaptığı çalışımlar ise, başta Zaralılar olmak üzere Zara´da bir müddet görev yapan memurların başucu kitabı konumunda.

Zara denilince akla gelen İsmail Hakkı ACAR, Zara´nın Dede Korkutu olarak biliniyor. Bıkmadan usanmadan Zara ve Sivas için araştırmalar yapan ve onları kitaplaştırarak gelecek kuşaklara aktarmanın gayreti içinde olan ACAR, aynı zamanda Türkiye ölçeğinde çok önemli bir kültür insanı olarak biliniyor. Zara ile ilgili hemen hemen yazmadık hiçbir şey bırakmayan İsmail Hakkı ACAR´a,  Zaralı yöneticilerin bir vefasının olup olmadığı ise merak konusu. Binlerce eğitim gönüllüsü öğrenci de yetiştiren İsmail Hakkı ACAR´ın isminin, Zara´da bir sokağa veya bir caddeye verilmesi bekleniyor.

Sivas´ın hatta Türkiye´nin en sıra dışı ilçelerinden biri olan Zara´nın tanıtımında ağabeylik yapan ACAR, Sivas için de kıymetli eserler ortaya koyan bir aydın olarak minnetle anılıyor.



Anahtar Kelimeler: ZARA Dede Korkut