ZENGİNİ DE PATLATIYOR FAKİRİ DE

ZENGİNİ DE PATLATIYOR FAKİRİ DE

Yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde, sünnet ve mahalle düğünlerinde son sürat devam eden havai fişek gösterileri denetimsiz tehlikelere kapı aralıyorlar. Hiçbir denetim ve ayarlamanın olmadığı havai fişek patlatmalarında herkesin bütçesine göre patlatmala

Yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde, sünnet ve mahalle düğünlerinde son sürat devam eden havai fişek gösterileri denetimsiz tehlikelere kapı aralıyorlar. Hiçbir denetim ve ayarlamanın olmadığı havai fişek patlatmalarında herkesin bütçesine göre patlatmalara katıldıkları gözlemleniyor.

  Mahalle aralarında köy düğünü benzeri düğünler tehlike saçıyor. Kaba gürültü haricinde, ara ara patlatılan maytap ve havai fişeklerin görsel bir sunu olmanın ötesinde, bazı olumsuzluklar nedeniyle de eleştiri alıyor.

Denetimsiz patlatılan ve neredeyse mahalle düğünlerinin olmazsa olmazı haline dönüşen havai fişekleri, kimin denetlediği bilinmez iken, mahalleye verdiği gürültü patırtının ise bir çok insanı canından bezdirdiği ifade ediliyor.

Zengin düğünlerinde daha bol patlatılan havai fişeklerin, orta halli gelirli ailelerde de az boyutta lakin fasılasız yapıldığı gözlemleniyor.

Çocukların yanı başında kontrolsüz yapılan bu tür yaz düğünü etkinliklerinin başı boşluk nedeniyle çeşitli kazalara davetiye çıkarabileceği belirtiliyor.

Bir şatafat ve kendini gösterme anlayışı çerçevesinde artarak yaygınlaşan havai fişekli düğünlerin, asıl maksat olan düğün eğlencesini de gölgeleyebileceği vurgulanıyor.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda