Zihin Katliamı Durdurulmalı

Zihin Katliamı Durdurulmalı

Bakanlığın yapılandırıcı ve sorgulayıcı eğitim modelini uygulayın ısrarına rağmen alan dışından öğretmenliğe atanan pek çok eğitimci, kendi kafalarına göre eğitim vererek öğrencilerin zihinlerini katlediyorlar. İlkokul birinci kademede not sistemi kalkmas

Bakanlığın yapılandırıcı ve sorgulayıcı eğitim modelini uygulayın ısrarına rağmen alan dışından öğretmenliğe atanan pek çok eğitimci, kendi kafalarına göre eğitim vererek öğrencilerin zihinlerini katlediyorlar. İlkokul birinci kademede not sistemi kalkmasına rağmen pek çok eğitimci, öğrenciler okumayı söker sökmez onları sınavlara tabi tutuyorlar. Özel firmaların okulları “test değirmeni” haline dönüştürmesini İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ne zaman müdahale edeceği ise bilinmiyor.

Sivas’ın eğitimi bilinçsiz eğitimcilerce katlediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2005 yılında uygulamaya koyduğu mükemmel sistem başta alan dışından, öğretmenliğe geçenlerce katlediliyor. Hem alan dışından atananlar hem de eski kuşak bazı eğitimcilerce öğrencilerin zihinleri adeta “test değirmenince öğütülüyor” Öğrenciler okumayı söker sökmez okullara akın eden pek çok özel firmanın “test kitapçıkları” dağıttığı eğitimcilerce dile getiriliyor.

İlkokul 1,2 ve 3.sınıfta notla değerlendirme olmadığı halde, hala bilinçsiz pek çok eğitmenin, çocukları sınavlara dahil ettikleri vurgulanıyor. Çocukların tam renkli dünyayı algılayıp yeteneklerinin gelişeceği çağda, “sınav yarışına” dahil edilerek yeteneklerinin törpülenip toplum dışı davranışlara yönelmeye başladıkları duyarlı eğitimcilerce vurgulanıyor.

Eğitim bilincinden yoksun pek çok velinin de, test sınavlarını takip ettikleri ve “benim çocuğum kaçta kaç net yaptı” diye dikkat kesilmesinin ise tam bir akıl tutulması olduğunu belirten uzman eğitimciler, veliler sınav maratonu psikolojisine öğretmenlerin soktuğunu belirtiyorlar.

Çocukların1,2 ve 3.sınıfta sinema, müze, kitap okuma, tiyatro, müzik gibi etkinliklerle zihinlerinin süslenmesi gerektiği vurgulanıyor. Pek çok kitapçının okullarda “para ile deneme sınavı yaptığı” ve buna Milli Eğitim Müdürlüğünün mutlaka engel olması gerektiği vurgulanıyor.

1.2 ve 3.sınıfta deneme sınavı gibi bir uygulamanın olamayacağını dile getiren Eğitim Fakültesi çıkışlı pek çok uzman eğitimci, deneme sınavı yapılarak bilinçsizce öğrencilerin dershanelere, etüt merkezlerine ve özel derslere yönlendirildiğini ve bunun ise tam bir akıl tutulması olduğunu vurguluyorlar..