Ömer


Değiştir SİVAS


Vekilliği boyunca mecliste 6 kanun teklifi, 24 soru önergesi, 1 araştırma önergesi, 1 araştırma komisyonu önergesi, 13 bilgi edinme talebi ve 58 adet meclis genel kurul konuşması yapmış diğer vekiller gibi oturmamış Sivas´ın sesini duyurmaya çalışmıştı. Milletin vekili olarak hesap vermeye mecburum diyerek Sivas´ı karış karış gezmiş halkın sorunlarını dinleyip mecliste dile getirmişti.

Mecliste onurla ve gururla bizleri temsil etmiş iktidarın Sivas´a üvey evlat muamelesi yaptığından yakınmış, Sivas dostluğun kardeşliğin başkentidir demiştir. Mecliste 4 Eylül Bilim ve Teknoloji Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulmasını isteyen odur. Diğer vekilleri ben pek bu memlekette gördüğümü hatırlamıyorum.

Fakat Ali Akyıldız her ilçeyi dolaşıyor insanların dertlerini dinleyip millete hesap veriyordu. Hani derler ya senin benim gibi diye. Gerçekten aynen öyle. Bir kere gözlerimle şahit oldum. Üniversitede fırında çalışıyordum.

Geldi normal bir müşteri gibi önüne ne konduysa yedi içti. Ne makam aracı vardı. Ne afilli elbiseleri. Kimseye yukarıdan bakmıyordu. Gerçekten insan sevdiği çok belliydi. Gurur, kibir yoktu.

Böyle bir adam bu şehri çok güzel yönetir. Herkese eşit davranır. Eşine dostuna ihaleleri peşkeş çekmez, tanıdıklarını istihdam etmez. Adalet neyse onu yapar! Kısacası parayı, makamı değil halkını sever diyorum. Yolu açık olsun benim oyum Ali Akyıldız´a..