Tacettin Kepenek

Tarih: 24.12.2023 15:46

"EFSANE DÖNMÜŞ..."

Facebook Twitter Linked-in

“EFSANE DÖNMÜŞ...”

Uçak, ikindi vakti Sivas havaalanına inerken, karşılama ekibi de, bölge trafik kavşağında son hazırlıklarını yapıyordu. Uçak rötar yapmış, hava ayaza çekmişti. “Havası sert, insanı mert” sözünün hakkını vermekte kararlı olan partililer, belediye başkan adaylarını karşılamakta ısrarcıydı...

Ve sonunda, Merekümden aşağıya doğru süzülerek inen otomobilin içinde, beklenen misafir göründü. Ahali hemen hizaya geçti.  Davul zurna eşliğinde Sivas halayı başladı, kasap yere yatırdığı kurbanın boynuna bıçağı dayamış, hazır ol da bekliyordu. Beklenen misafir araçtan inerek, paltosunu giydi ve ahaliyi selamladı...  Sivas’ın klasik karşılama seremonisi eksiksiz olarak yerine getirilmişti...

“Efsane geri dönmüştü.” 

Partililer günler öncesinden “efsane dönüyor “ diye,  şehrin muhtelif yerlerine afişler  astırmışlardı. Maalesef çok iddialı bu sloganın düşünülmeden kullanıldığı anlaşılıyor. Bu tür sözler yerinde kullanılmadığı zaman tam bir kibir ifadesi haline gelebiliyor... 

Bu şehrin geçmişten günümüze sadece bir tane siyasi efsanesi var,  o da rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu... Efsane olmak, öyle kolay mı? 

Belediye başkan adayı, ertesi gün bir otelde basın toplantısı yaptı. Burada İstiklal marşının okunması ve küçük bir kardeşimizin andımızı okuması takdire şayan bir davranış oldu... 

Basın toplantısında kürsüye çıkan belediye başkan adayı “arkadaşlar benim için efsane ifadesini kullanmışlar. Ben koymadım o sözü, o Volkan’ın (il başkanı)  fikriydi...” Dedi. Eee yani?

Konuşmasının devamında;

“Ben ölümü öldürmüş insanım... Biri çıkıp kral çıplak demeyecek mi? “ Dedi ve hakikaten çok şeyler söyledi... 

Eski milletvekili, yeni belediye başkan adayı, bırakın “kral çıplak” demeyi adeta “kral LGBT’li” diyordu...  

Sayın aday yirmi iki yıldan beri herkesin bildiği ama hiçbir siyasinin alenen  konuşamadığı şeyleri kürsüden söylerken, salondakilerin kafaları da allak bullak oldu. Her gün belediye başkanına ve iktidara övgü yarışması yapmaya alışmış basın mensuplarının adeta ayarlarını bozdu... 

Sayın Eski milletvekili, belediye başkan adayı bakın neler dedi;

“Memleketi batırdınız...”

Sivas, Atatürk’e kâfir diyen bir takım densiz, terbiyesiz insanların şehri haline geldi... Eskiden bir tane böyle konuşan göremezdiniz.  Biz ne ara bu hale geldik.” 

“Atatürk’e ihanet eden, soysuz oğlu soysuzdur...”

Sivas tarikatların çiftliği haline gelmiş. Sivas’ı bunlara bırakmayacağım. Her şeyi tekellerine almışlar. Yahu hepiniz bilmiyor musunuz, kimin FETÖCÜ olup olmadığını, bunların bazılarının da belediye başkanı olduğunu.

“Bu şehirde Temel Karamollaoğlu denen vatandaş, 89 yılında belediye başkanıyken, cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkacağız demedi mi, o hain herif!...” ( Başkan adayının bu iddiasının, asılsız ve yanlış olduğunu çok iyi biliyorum. İspat etmesi gerekir ya da hakaret içeren bu iftira için yakında özür dilemesi...)

“İsmet Yılmaz’ı aldılar, İstanbul’dan getirdiler, bakan yaptılar. Milli savunma bakanı, milli eğitim bakanı, meclis başkanı yaptılar. Yahu arkadaş, 21 yıldır ne yaptınız Sivas’a ya...”

“Sivas’ta 33.000 kişiye iaşe dağıtıyorlar, bunun 25.000’i tarikat mensubu... Oy vermeleri için bir de insanlara yemin ettiriyorlar. Sivas’ın insanını köleleştirmişler...”

 “Sivas halkının %80’i açlık sınırının altında yaşıyor.” 

“Tek ağaca bile bakamadınız, kuruttunuz. Kepenek Suyunu bile kaybettiniz.”

 “Cumhuriyetin 100. Yılında sular kesildi. Musluklardan çamur akıyor, baraj su kaçırıyor. Bunlar hala belediye başkanlığına talip oluyorlar.” 

“Hilmi Bilgin, vallahi benim bildiklerimin onda birini bilmez...”

Sayın belediye başkan adayının kullandığı bu cümleler için “Kral Çıplak” benzetmesi gerçekten hafif kalır, cesaretinden dolayı kendisini kutluyorum... Sayın adayın tespitlerinin çoğuna katılıyorum... Demek ki sayın adayın arkası sağlam... Ancak “good morning” demekten de kendimi alamıyorum. 

Konuşmasının devamında,  sorulabilecek en klasik soru sorulmadığı halde kendisi  klasik cevabı verdi... Burada daha orijinal cümleler beklerdim... 

“Sivas benim karasevdam... Allah rızası için hizmete geldim. Çalmayacağım, çaldırmayacağım...” 

Sayın belediye başkan adayı, vaatlerini ise şöyle sıraladı;

1. Sivas’ı büyükşehir yapacağız...

2. 80.000 kişiye iş bulacağız...

3. Sivas’ta su fiyatını %50 indiriyoruz. Ekmek ve taşıma fiyatlarını da %50 indiriyoruz. Kurtarırsa daha da indiririz... Belediye işçilerine asgari ücretin üstünde %30- %40 hatta %50 zam yapacağız...

2019 yerel seçimlerinden önce, vaat ettiği 58 projeden, beş yılda sadece 12’sini yani %20’sini yapabilen mevcut belediye başkanı Hilmi Bilgin’den sonra, İyi parti belediye başkan adayı Mehmet Ceylan’ın vaatleri, Sivas seçmenini ne kadar etkiler bilemem? Tabii diğer adayları ve vaatlerini de görmek lazım.

Unutmayalım, Türk siyaset tarihinin önemli şahsiyetlerinden rahmetli Süleyman Demirel,  seçimlerden önce “kim ne veriyorsa, ben beş fazlasını vereceğim ” derdi.

Bu yerel seçimler kesinlikle çok renkli ve şenlikli olacak... 

Tacettin KEPENEK

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —