Etem Gölbaşı


İl Müftümüz Yusuf AKKUŞ


Sevgili Okurlar,

Bu haftaki yazımda sizlere ilimize gelen değerlerinden biri olan ve SİVASLI olmadığı halde aşk ve şevk ile Sivas hizmet eden Sayın Müftümüz Yusuf AKKUŞ Beyfendiden bahsedeceğim.

SAKARYALI olan müftümüzün SİVAS´a atandığını duyunca çok sevindim.Anadoludaki gençlere, çocuklara, din adamlarına birikimini aktaracak olması ile ziyadesiyle mutlu oldum.Sempatik, arkadaş canlısı, içi neyse dışı da o olan pek kıymetli bir insan olduğunu yakinen görünce de anladım.

SİVAS VALİLİĞİ himayelerinde İL MUFTÜLÜĞÜMÜZÜN  yürüttüğü değerlerin ihyası kapsamında ?CAMİDE OLMAK? etkinliğini Sayın Valimiz Salih AYHAN Beyfendinin katılımlarıyla geçtiğimiz haftalarda icra edilen ?KAYAŞ CAMİİNDE? çocuklarla buluşma etkinliğine ben deniz de davetli idim ve dostlarımla katıldım.

İlimiz KAYAŞ CAMi´nde din görevlisi olan hatta diyebiliriz ki ?din gönüllüsü? dost, arkadaş canlısı Sivas sevdalısı, ilim adamı Selahattin YILMAZ beyfendinin eşliğinde çok muhteşem bir programı yaşamamız SİVAS adına bizleri mutlu etti.

Gençlere ikramlarda bulunulması, Sayın Valimiz ve Sayın Müftümüzün çocuklarla yakından alakadar olmaları ?DEVLETİMİZİN ŞEFKAT? elinin de en güzel göstergesi idi.

Ben burada Sayın MÜFTÜ´nün heyecanını görünce çok bahtiyar oldum. Bu güzel insanın SİVAS´a pek çok katkısı olacağına eminim.

Sayın Valimiz ile birlikte çocukların manevi dünyalarını onarma çabaları, her şeyin üstünde efendim.