Ömer

Tarih: 17.03.2020 11:21

TARİH TEKERRÜR MÜ EDİYOR?

Facebook Twitter Linked-in

Tarih tekerrür mü ediyor?

 Biraz eskileri hatırladım günümüzde olan parti kurma işleri yüzünden. Diyeceksiniz ki ne alaka!

Mustafa Kemal Atatürk´ün kurduğu Cumhuriyet Halk Fırkası tek başına iktidarken Atatürk´ün emriyle muhalefet yapması için bir parti kurulmasına izin verildi. Adına Serbest Cumhuriyet Fırkası dediler. Mustafa Kemal Atatürk kendisini muhalefet edenleri de severdi. Alırdı karşısına konuşur eleştirdiği yönlere hak verirdi. Maksadı iktidar partisi Cumhuriyet Halk Fırkası´nın yapıyorsa yanlışlarını dile getirmesiydi.

Günümüzde de Ak Parti´den kopan isimler parti kurdular. Cumhurbaşkanının partisini kurduğunda beraber yola çıktıkları isimler şimdi kendi partileriyle oy arayacaklar.

Ben nedense Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan´ın Recep Tayyip Erdoğan´a karşı muhalefet edeceklerine inanmıyorum. Açıkçası pek inanasım gelmiyor.

Muhalefetin oy oranını düşürmek için yapıldığını düşünenlerdenim.

Diyeceksiniz ki yeni kurulan bir parti ne kadar oy alıp bir yerlere gelecek ki?

Bence çok önemli bir strateji! Bakın 2002 seçimlerini hatırlayın!

Cem Uzan bir parti kurmuştu adı Genç Parti. Kısa süre içerisinde yapılan genel seçimlerden %7 oy almıştı. Belki sizlere %7 az gelebilir meclise bile giremez diyeceksiniz ama Cem Uzan´ın partisi %7´yi alınca neler oldu iyi hatırlayalım!

MHP, DSP, ANAP ve DP meclisin dışında kalmıştı oylar bölündüğü için. Ak parti tek başına iktidar olmuştu. Cem Uzan bütün oyları bölmüştü.

Ben tarihin tekerrür edeceğini yine tekrar aynı senaryonun olacağını düşünüyorum. Bu yeni partiler oy alır tabiki herkesin ayrı bir seveni var ama alacağı oylarla meclise bile giremeyeceğini düşünüyorum ama bu oylar sadece muhalefetten oy kaybettirecek buna eminim. Bu benim nacizane düşüncem. Siyasetten anlamam ama görünen köyde kılavuz istemez.

Saygılarımla.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —