Tarih: 19.09.2015 15:26

Ak Parti´de Deprem

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas seçimlere hazırlanırken, özellikle iktidar partisi olan Ak Parti´de yer yerinden oynamaya başladı. Listenin İsmet YILMAZ haricinde değişeceğini bekleyen partililer, hayal kırıklığını yaşıyorlar. İsmet Yılmaz ve Hakan Akkaş´ın listede olmasına olumlu bakılırken, geçtiğimiz seçimlerde Ak Parti´ye Sivas´ta oy kaybettiren Hilmi BİLGİN´in, tekrar ikinci sırada olması, sırrını korumaya devam ediyor.

Ak Parti İl Teşkilatının, listelere bir müdahalesinin de olamadığına vurgu yapan parti kaynakları, Hakan AKKAŞ´ın seçilemeyecek yere konmasının, şehrin nabzının hiçe sayılması yorumlarını yapıyorlar.

Sivas´ta tabanı ve desteği olmayan, anketlerde dahi sıralamaya giremeyen Hilmi BİLGİN´in, bunun bildiği için Genel Merkez bağlamlı işlerini halledip listeye girmeyi başardığı ve bu durumun da, Ak Parti´ye Sivas´ta büyük oy kayıpları yaşatacağı belirtiliyor.

Teşkilat fokur fokur kaynarken, 1 Kasım sonrası senaryolarda şimdiden kulislerde dolanmaya başladı. Hilmi BİLGİN faktöründen dolayı sonucun 3-1-1 veya 2-2-1 şeklinde olacağının kuvvetle muhtemel olduğu siyasi analistlerce dile getirilirken, olası bir seçim mağlubiyeti sonrasında, teşkilatın baştan aşağı yenilenebileceği konuşuluyor.

Bazı parti yetkililerinin ise Murat TORAMAN´ı İl Başkanlığı için hazırladıkları bir başka iddia. 1Kasım sonrasını bekleyen parti içi ve parti dışı muhalefetin, gerek ilde gerekse merkez ilçede köklü değişikler için kulis yaptıkları haber merkezimize gelmeye devam ediyor.

Zamanın Başbakanı Recep Tayyip ERDOĞAN´ı, Kent Meydanı´nda ?eşekle? protesto eden ŞENER´in prensi olarak bilinen Ahmet KUZU´nun, seçim sonucu ne olursa olsun partiden ayılacağına kesin gözü ile bakılırken, en yakın destekçisi BİLGİN´in dahi KUZU´yu koruyamayacağı, zira BİLGİN´in şimdiye kadar bütün yol arkadaşlarını elediği biliniyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —