Tarih: 08.07.2015 10:59

Ak Parti 4 Arayışta

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas Ak Parti kulisleri olası bir erken seçimi konuşuyor. Sivas´ta bir vekil kaybeden partinin, bu kaybının nedeninin tepeden inme yanlış liste olduğu belirtiliyor.Olası bir erken seçimde İsmet YILMAZ dışındaki diğer isimlerin listeye giremeyecekleri, eğer ki girmeleri durumunda Ak Parti´nin Sivas´ta vekil sayısının 2´ye düşeceği dile getiriliyor.

Seçimlerde büyük kayıp yaşayan Sivas Ak Parti´de sular bir türlü durulmuyor. Seçim yenilgisini yanlış listeye bağlayan pe çok partili, olası bir erken seçim durumunda aynı liste ile seçime girildiği taktirde vekil sayısının 2 ye düşeceğini vurguluyorlar.

 Osman KILIÇ, Ömer KULAKSIZ, Orhan TAŞ, Hamza YERLİKAYA, Selami UZUN, Nursuna MEMECAN,Hilmi BİLGİN başta olmak üzere pek çok Sivaslı siyasinin geçtiğimiz dönemlerde iyi performans sergileyemedikleri belirtilirken, özellikle bu dönem olası bir erken seçimde ismi şaibeye bulaşmamış yeni yüzlerden bir listenin oluşturulacağı gelen bilgiler arasında.

Sivas seçim mağlubiyetinin asıl sorumlularından birinin ise Hilmi BİLGİN olduğu belirtiliyor. Başbakanı meydanda "eşekle" protesto eden Ahmet KUZU´yu Bilgin´in partiye getirdiğini dile getiren parti kaynakları, BİLGİN´in seçim kaybında önemli bir etken olduğunu belirtiyorlar.

70´in üzerinde aday adayı olmasına rağmen, bunların yerine tepeden inme bir listenin hazırlanmasının da halkın hoşuna gitmediği ifade ediliyor. Olası bir erken seçimde İsmet YILMAZ hariç diğer isimlerin değiştirilmesinin gerekli olduğu vurgulanıyor. Aynı liste ile yapılacak bir seçim sonrasında Sivas Ak Parti´nin ancak ve ancak 2 vekil çıkaracağı belirtiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —