Başbakan Sivas`ı İkna Edebilecek mi?

Başbakan Sivas`ı İkna Edebilecek mi?

Türkiye seçime hazırlanırken, Başbakanın Sivas ziyareti merakla bekleniyor.Temayül yoklaması başta olmak üzere Sivil Toplum Birlikteliklerinin nabzını dikkate almayan Ak Parti'nin hazırladığı Sivas listesine DAVUTOĞLU'nun nasıl bir açıklama yapacağı merak

 

Sivas günlerdir Ak Parti'nin hazırladığı Sivas listesi ile çalkalanıyor. Bakan İsmet YILMAZ hariç, tamamen tepeden inme bir liste ile karşı karşıya kalan Sivas büyük bir şok içerisinde.

Pek çok aday adayının başvurduğu Ak Parti'de, temayül için yüzlerce insanın ilçe ve köylerden şehir merkezine taşındığı lakin bunların görüşlerinin listeye yansıtılmadığı biliniyor.

Buna ilaveten tabanın inisiyatifini almak için sandığa götürülen STK'ların da düşüncelerinin dikkate alınmaması, pek çok STK'nın kullanıldık serzenişlerinin yankılanmasına sebep oldu.

Bakan İsmet YILMAZ'ın listeye girmesine kesin gözü ile bakan şehrin, diğer dört adayla adeta şok yaşadı. Şehrin içinde pek çok aday adayı söz konusu iken, bunlar yerine ANKARA'nın belirlediği isimlerin listede olmasının, seçmene nasıl izah edileceği bilinmiyor.

Ak Parti Sivas Teşkilatının, tepeden inme bir listenin seçmen tarafından kabul görmeyip, tepki ile karşılanmasından korktuğu kamuoyuna yansıyor.