Başbakan Sivas`ı İkna Edebilecek mi?

Başbakan Sivas`ı İkna Edebilecek mi?

Türkiye seçime hazırlanırken, Başbakanın Sivas ziyareti merakla bekleniyor.Temayül yoklaması başta olmak üzere Sivil Toplum Birlikteliklerinin nabzını dikkate almayan Ak Parti'nin hazırladığı Sivas listesine DAVUTOĞLU'nun nasıl bir açıklama yapacağı merak

 

Sivas günlerdir Ak Parti'nin hazırladığı Sivas listesi ile çalkalanıyor. Bakan İsmet YILMAZ hariç, tamamen tepeden inme bir liste ile karşı karşıya kalan Sivas büyük bir şok içerisinde.

Pek çok aday adayının başvurduğu Ak Parti'de, temayül için yüzlerce insanın ilçe ve köylerden şehir merkezine taşındığı lakin bunların görüşlerinin listeye yansıtılmadığı biliniyor.

Buna ilaveten tabanın inisiyatifini almak için sandığa götürülen STK'ların da düşüncelerinin dikkate alınmaması, pek çok STK'nın kullanıldık serzenişlerinin yankılanmasına sebep oldu.

Bakan İsmet YILMAZ'ın listeye girmesine kesin gözü ile bakan şehrin, diğer dört adayla adeta şok yaşadı. Şehrin içinde pek çok aday adayı söz konusu iken, bunlar yerine ANKARA'nın belirlediği isimlerin listede olmasının, seçmene nasıl izah edileceği bilinmiyor.

Ak Parti Sivas Teşkilatının, tepeden inme bir listenin seçmen tarafından kabul görmeyip, tepki ile karşılanmasından korktuğu kamuoyuna yansıyor.

 



yusuf kul
22.04.2015 03:11:03
akp de bir söz vardır; Aman canım 3-4 gün konuşurlar alışırlar gider. 3-4 gün değil 1-2 gün konuşuldu kabul edildi geçildi.

kadim
22.04.2015 08:03:00
SİVAS DEVLET HASTANESİNİ KAPATACAĞIM.DEMİRÇELİKTEKİ İŞÇİLER MAĞDUR OLMAYA DEVAM EDECEK HATTA ORAYIDA KAPATACAĞIM, SİVASI TANIMAYAAN SORUNLARINI BİLMEYEN ADAYLARIMIZA OY VERİN SİVASI DAHADA KÜÇÜLTECEĞİM.SİVAS DEVLETİ KAPATIP TEK HASTANEYE DÜŞÜRECEĞİM HASTALANDIĞINIZ ZAMAN ÇEVRE İLLERE GİDERSİNİZ HEMDE GEZMİŞ OLURSUNUZ DER SİVASLIDA HER ZAMAN YAPTIĞI GİBİ PAŞA PAŞA OY VERİR

AHMETASLAN
22.04.2015 09:27:44
yusuf kul`a katılıyorum,ne önemi varki anlatmaya,onlar gönderir biz seçeriz,koşulsuz itaat...

Sefilix
22.04.2015 09:57:27
Ne konuşulacak. akp ye biat etmiş adamlar konuşmaz sorgulamaz ki. Bakın yine yazıyorum elleri mahkum oy vermeye. İltimasla, adam kayırmayla bir yerlere gelenler haksız ihale alanlar, kul hakkı yiyenler, gırtlağına kadar milleti bankalara mahkum edip sonra eyyy faiz lobisi diye ortaya düşenlere dur diyemeyenler, menfaat ve beklentileri olanlar, foyaları meydana çıkmasın diye durmak yok yola devam demek zorundalar.

Nejat DEMİR
22.04.2015 11:04:51
Bir önceki seçimden tek farkı yeni iki aday bu seçimde ilimizin kimlik bütünlüğüne değerli bir katkının gözardı edilmediği gerçeğinde hareket ettiği diğer bir adayın ise bürakrasiyi çok iyi tanıyan bir değerlendirme gerçeğinde belirlendiği gözlrnmekte bütünlüğe bakıldığı zaman geçen dönemin etkili kişileriyle devam diğerlerine dur denildiği anlaşılmakta daha önemmlisi yüze yakın adayın teşkilatla birlikte beş aday üzerinde mutabakat sağlamasının önünde her bir adayın haklı olarak kendilerini görmek istemeleri gerçeğidir. Bir husus daha varki bugünden sonra ondan bshsetmek seçime olumlu katkı sunucak bir husus hatta didişmekten başka bir mana taşımayacaktır adaylarla ilgili en doğru kararı Sivas sevdalısı yiğido nsanlar verecektir. Hayırlı olsun.

ahmet
25.04.2015 17:24:01
Her dönem olduğu gb sivaslının iradesi hiçe sayılır dayatma adaylar sivas ı bilmeyen adayları koyarlar, yiğit diye pofpoflana Sivaslı kuzu kuzu pardon pardon Koyun koyun yinede onlara oy verir 5. sırdaki adayı köylüsü tanımıyor 3. sırdakide aynen 2. sıradaki adayı ilbaşkanı bakan istemzdi aralarında çekişme var bunlar sivas a ne yapacak arkadaşlar allah aşkına birde Tv lere çıkmış utanmadan yetkiyi verin sivas ı şaha kaldıralım demzlermi bende koyunum ya yedim 4 dönemdir elinizde sivas neden şaha kaldırmadınız üstelik on binlerce kişiyi başka ilere gönderdiniz kurumları kapatarak