Tarih: 11.06.2015 07:29

Biraz Öz Eleştiri Yapın!

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas Ak Parti seçmeni, mağlubiyetin sorumlularını bir bir afişe etmeye devam ediyor.

Doğan ÜRGÜP´ün başarısız bir döneminden bıkan halkın, görevi Sami AYDIN´a devrettiği, AYDIN´ın da, göreve geldi geleli yemek ve çay fasıllarından kendini alamadığı artık şehir kamuoyunda yüksek sesle dile getiriliyor.

AYDIN´dan çok şey beklendiği halde, televizyonlarda Doğan ÜRGÜP´ü aratmayacak şekilde ardı ardına cümleleri sıraladığı, lakin somut bir çalışmanın ise görülmediği vurgulanıyor.

Eski Adliye binası yıkım haricinde Belediyenin dev bir adımı görülmezken, Başkan AYDIN´ın, milletvekilliği seçimlerinde de yeterince gayret göstermediği biliniyor.

Seçim yenilgisinin sorumlularından birinin de, pasif bir Belediyecilik izlenimi veren Başkan AYDIN olduğu belirtiliyor. Belediyede etkin bir kadro yerine, durağan bir yapıyı bilerek kuran AYDIN´ın, üç beş kişilik çekirdek kadrosu haricinde, istişareden de uzak olduğu vurgulanıyor.

İl Başkanı Ziya ŞAHİN´de topun ağzında. Hilmi BİLGİN´in kendisini onca alt etmesine karşı bir mücadele geliştiremeyen ŞAHİN´in bunun yerine yerli Ak Partili kadroyu tavsiye ettiği dile getiriliyor. Bakan YILMAZ´a güvenerek koltuğunu koruma uğraşı veren ŞAHİN´in, 3-1-1 sonucu ortada olduğu halde neden istifa etmediği ise merak ediliyor.

Hilmi BİLGİN ve Ahmet KUZU ikilisinin ise seçim yenilgisinin ana aktörleri olduğu Ak Parti kulislerinde dile getiriliyor.

Merkez İlçe Başkanı Ahmet KUZU´nun önümüzdeki günlerde partiden ayrılacağına kesin gözü ile bakılırken, BİLGİN´in de artık şehirde etkinliğinin kalmadığı yorumları yapılıyor.

Sivas Ak Parti kaynakları, yeniden bir yapılanmanın şart olduğu, mevcut isimlerin yerlerini koruması durumunda yapılabilecek olası bir erken seçimde başarısızlığın daha da artacağı kaygısını dillendiriyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —