Tarih: 24.11.2015 18:48

Bu Bir İbret Fotoğrafı

Facebook Twitter Linked-in

 

Tarihi eserlerin kıymetini bilmeyen ve bu eserleri hoyratça kullanan Sivas´ta, gün geçmiyor ki akıllara durgunluk veren bir garabet yaşanmasın. Sivas´ın en gözde alanı olan ve şehre gelen konukların ilgiyle gezdikleri Çifte Minare ve Şifaiye medresesi arası, araç yoğunluğuna neden oluyor.

Araçlar, tarihi eserlerin hemen yanı başına park edilirken, buna yetkililerin bir ses çıkarmaması, tarih ve kültür bilincinin yerlerde süründüğüne de en güzel örnek teşkil ediyor.

Tarihi eserlerin korunup kollanmasında, bilinç sıfırın altında seyrederken, özellikle Vakıflar Müdürü ve Belediye Başkanının, bu manzara karşısında ne düşündükleri merak ediliyor.

Şehir zabıtasının görevi de sorgulanırken, pek çok STK toplantısında hamaset nutukları ile tanınan Vakıflar Müdürü Cemal KARACA´nın da, konu ile ilgili görüşü hayret v ibretle merak ediliyor.

Avrupa ülkelerinde bırakın tarihi eserin yanına araç park etmeyi, belli mesafe uzağının bile ince ince hesap edildiği vurgulanırken, talihsiz ve yalnız şehir olan Sivas´ın eserlerinin hoyratça kullanılması tepki çekiyor.

Belediye ve Vakıflar´ın biran önce önleyici tedbirler alarak, bu sorumsuzluğa engel olmaları bekleniyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —