Tarih: 13.06.2017 16:11

Cesur Yürek MiHRALİ BEY

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivaslı Destan Kahramanı Mihrali Bey, gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor. Sultan II.Abdülhamid Han´ın ?Yularsız Aslanım? dediği Mihrali Bey, ilginç yaşam öyküsü ile de tarihçilerin dikkatini çekiyor.

Yemen´de, İmparatorluğun asil gururu için savaşan ve büyük yararlılıklar gösteren Mihrali Bey´in, pek çok bilinmeyen yönü olduğunu dile getiren torunu Rüştü MEMİLİOĞLU, Mihrali Bey´in yurt içinde de pek çok gizemli kahramanlığı olduğunu dile getirdi.

ZARA´da Ermeniler´in bir isyan tertibi haberini Mihrali Bey´in aldığını belirten MEMİLİOĞLU, Zara´ya sadece kardeşi ile gidip, kilisenin karşısına varıp oturarak Papazı çağırtıp durumu sordurduğu ve Papaz´ın ise korkudan böyle bir şeye cesaret edemediğini belirtti.

İsyan hazırlığında olan bir gurup Ermeni´nin Mihrali Bey´den çekindikleri için isyan edemediklerini vurgulayan MEMİLİOĞLU, dedesinin sadece 2 kişi ile büyük bir isyanı önlediğini dile getirdi.

Destan kahramanı Mihrali Bey´in unutulmaması gerektiğini ifade eden pek çok Sivaslı, İmparatorluğun bu cesur savaşçısının isminin, mutlaka kurulması planlanan ikinci üniversiteye verilmesinin en doğru karar olacağını dile getiriyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —