Eğitimle Dirilişi Kimler Engelliyor?

Eğitimle Dirilişi Kimler Engelliyor?

Yaklaşık iki yıl önce, adeta yangından mal kaçırırcasına yapılan idareci görevlendirmeleri toplum vicdanında hala kabul görmedi. Liyakat yerine ?ahbap çavuş, akraba, eş dost? basitliği ve ihaneti ile görevlendirilen pek çok okul idarecisi, eğitimin önünde

 

Entelektüel sıradışı Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI´nın büyük ufkunu anlayamayan pasif idareciler eğitim geleceğini başarıyla idare edemiyorlar.

Bu bağlamda Sivas ise Eğitimle Dirilişi gerçekleştirmek için yoğun çaba sarf ediyor. Bu diriliş için pek çok kişi elinden gelenin üstünde gayret gösterirken, nicesi de eğitim dirilişini engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Şuan eğitimin çıta yükseltmesinin önünde en büyük engel ise Okul İdarecileri olarak görülüyor. Kendini yetiştirmemiş, başarı ve beceriden yoksun, kurum kültüründen habersiz pek çok okul müdürü, günü kurtarmadan başka bir çalışma içerisine girmedikleri için eleştiri alıyorlar.

Okul İdarecisi görevlendirmelerinde ?hakkaniyet, liyakat, tavır sahibi olma ve kul hakkı? gibi erdemlerin göz ardı edilmesi nedeniyle, liyakatsiz ve kabiliyetsiz pek çok kişinin Ak Parti İl Başkanlığında adeta yatıp kalktığı ve görev alabilmek için siyasileri canlarından bezdirdikleri şehir kamuoyunda herkesçe biliniyor.

Görevlendirme sonrasında rahata çıkan pek çok okul idarecisinin, eğitim ile içli dışlı olmak yerinde Devlet işleyişini engellemeye çalışıp BAKANLIĞIN öngörüleri dışında hareket ettikleri haber merkezimize gelmeye devam ediyor.

Okullarda kurum kültürünü sağlama gibi becerisi olmayan bazı okul Müdürlerinin ?Veli ile öğretmeni karşı karşıya getirme? tutumları ise devam ediyor.

Veliler ile odalarında görüşen bazı Okul Müdürleri´nin, ufak tefek veli şikayetlerini baz alarak ?VELİLERE ÖĞRETMENİ GİDİN ŞİKAYET EDİN? diye telkinde bulundukları bilgisine ulaşıldı.

Pek çok Veli Öğretmen karşı karşıya gelmesi ve şikayet olayını inceleyen pek çok eğitimci, bu şikeyetlerin ardında genellikle Okul Müdürlerinin olduğunu belirtiyorlar.

Öğretmeni şikayet ettirme çabası içerisine giren ?kişilik ve kimlik zafiyeti çeken bazı Okul Müdürlerinin? öğretmene gelerek de bu konudan bir haberlerinin olmadığın ve böyle bir durumun söz konusu olduğunu belirtmeleri, eğitim adına nasıl bir yönetici profili ile karşı karşıya olunduğunun da bir göstergesi olarak algılanıyor.