El Elde Baş Başta

El Elde Baş Başta

Siyasi desteğini yitiren, şehir kamuoyunun sessiz çoğunluğu tarafından artık desteklenmeyen Rektör Faruk KOCACIK, zor günler yaşıyor.

 

Üniversite hastanelerinin son yıllarda ekonomik durumunun pek de iyi olmadığı biliniyor.Şişirme kadrolar ile döner sermaye dağıtımı azalırken, yapılan yönetimsel hatalar ile de hastane adeta kan kaybetmeye devam ediyor.

Faruk KOCACIK yönetiminin hastaneyi bu duruma getirdikleri ve borcun da gırtlağa dayandığı ifade ediliyor

Pek çok deneyimli hocanın özel hastaneler veya şehir dışına gittikleri görülürken, bu durum karşısında hastaların da komşu illere gittikleri biliniyor.

 3 Üniversite ile anlaşma imzalandı
Sosyal Güvenlik Kurumu bu durumla ilgili olarak 2015 yılında 3 üniversite ile global bütçe anlaşması imzaladı. Ankara Üniversitesi, Hacettepe ve Dicle Üniversitesi ile yapılan anlaşmaya göre bu kurumlara global bütçe anlaşması çerçevesinde sabit ödeme yapılacak. 2016´da global bütçe anlaşması yapılan üniversite hastane sayısının artacağı öngörülüyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine GLOBAL BÜTÇE desteğinin sağlanması sonrasında, burasının da SAĞLIK BAKANLIĞINA geçeceği yönünde iddiaların ise havada uçuştuğu biliniyor.

 

SİVAS POSTASI GAZETESİ, kamuoyunun doğru bilgilenmesi adına soruyor;

-          Tıp Fakültesi Hastanesinin borcu ne kadardır?

-          90 trilyon (eski para) civarında borç yükü olduğu doğru mudur?

-          Şirket eli ile fazla işçi alınmış mıdır?

-          Bu alımlarda ?ideolojik? kanaat var mıdır?

-          4 yıl içerisinde alanında uzman kaç hoca ayrılmıştır?

-          Hastanenin SGK´ya devredileceği doğru mudur?

-          Siyasi desteğini yitiren KOCACIK´ın ?GLOBAL BÜTÇE? gerçeğini kamuoyuna yanlı yansıttığı doğru mudur?

-          Şehir kamuoyu tarafından desteğini yitiren KOCACIK´ın, şehrin tansiyonunu almak için ?mavi boncukları? yine dağıtmaya başladığı doğru mudur?

-          PARALEL YAPI mensuplarının Rektör KOCACIK´ı destekleme kararı aldıkları doğru mudur?

-          Muhafazakâr Öğretim Üyelerinin Faruk KOCACIK´ın atanmaması için CUMHURBAŞKANI ile temasa geçtikleri, önümüzdeki ay bir ekibin Cumhurbaşkanı ile görüşme girişimi içinde olacakları hakkında KOCACIK ne düşünmektedir?

-          Rektör Adayı olduğu sanılan HÜSEYİN YILMAZ´ın Faruk KOCACIK aleyhine adaylıkta çekileceği doğru mudur?

-          SİVAS siyasetine yön veren etkin isimlerin ARALIK ayı içerisinde ANKARA´da yaptıkları bir özel toplantıda ?KOCACIK Üniversiteyi bitirdi bunla buraya kadar? dedikleri doğru mudur?


 



Anahtar Kelimeler: Elde Başta