Tarih: 24.06.2015 00:11

KALE, Sivas´ın Kaşıkçı Elması

Facebook Twitter Linked-in

 

Eski Başkan Doğa ÜRGÜP´ün Kale Evleri Projesini taca atmak için kendi kafasından geliştirdiği Kale´nin altındaki dehlizleri açığa çıkarma fikrini, Sami AYDIN yönetiminin de devam ettireceği sanılıyor. Kale ile ilgili derin analiz ve entelektüel felsefeden uzak olan Sivas Belediye yönetiminin, üstün körü bir projeyi, Kaleye uygulamasından korkuluyor.

Gök Medrese, Ulu Cami ve Kale arası bütünlüğünün sağlanması gereğini dile getiren pek çok duyarlı insan, eski Sivas evleri ile de burasın tam manasıyla donatılarak, Sinema sektörünün pekala hizmetine sunulabileceğini dile getiriyorlar.

Selçuklu ve Osmanlı tarzı bir alanın oluşturulması durumunda, burasın Film Sektörünün dikkatini çekeceği hatta doğal görünümü ile de zaten Film Platosunu anımsattığı belirtiliyor.

Burasının daha da zenginleştirilmesi için Sivas´ın tarihi ve doğal güzelliklerinin minyatürünün yapılarak oluşturulacak olan ?MİNİASİVAS?ın da buraya eklenebileceği dile getiriliyor.

Sami AYDIN yönetimindeki Belediyenin burasının işlerlikli kullanımı hususunda daha geniş çerçeveli bir düşünce gerçekleştirmesi gerektiği vurgulanıyor.

Doğal bir kale ve etrafında kurulacak olan eski Selçuklu ve Osmanlı mimari yapılaşmalar ile Beypazarı, Safranbolu vari bir alanın oluşturulmasının mümkün olduğu dillendiriliyor.

Böyle özel bir mekânın da, pek çok yönetmen tarafından dikkate alınacağı vurgulanmakta.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —