Tarih: 28.12.2015 21:42

Kaybedeni Olmayan Yarışma

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas´ta son zamanlarda medeniyet anlamlı güzel çalışmalarda hayata geçmeye devam ediyor. Cihanşumul bir aşk ve idealin kökleşmesi amacı ile kolları sıvayan fedakar insanlar, kadim değerlerin ihyası için elinden geleni yapıyorlar. Mehmed Zahid KOTKU ve M.Esad COŞAN´ın irfani geleneğine gönül veren ve bu kutlu yolun ihyası için gayret gösteren SİVAS AHLAK KÜLTÜR ve ÇEVRE DERNEĞİ, ?Ufka Yolculuk Kültür Yarışması?nın dördüncüsünü gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Yarışma İl Temsilcisi Osman KARATAŞ, yarışmanın detaylarıyla ilgili olarak şunları ifade etti: 

?Kur´ân-ı Kerim´le birlikte hadisler, İslam toplumunun bin dört yüz yıldır ayakta duran bünyesinin omurgasını oluşturmaktadır. Bu yüzden Müslümanlar Kur´ân ve hadisi bir bütünün ayrılmaz parçaları olarak görmüşlerdir. Modern dönemde İslam dünyasının karşılaştığı ve yüzleştiği çok ciddi problemlere rağmen Hadis, Müslümanları ayakta tutan en önemli iki birleştirici unsurdan biri olmaya devam etmektedir.

İşte biz de bu amaçla Ufka Yolculuk olarak bu yıl 4.sünü düzenleyeceğimiz yarışmanın Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)´in hadislerini hayatta yaşanılır kılmak ve ihya etmek amacıyla yola çıkmış bulunuyoruz.

Yarışma kitabımız da insanlara dünya ve âhiret saâdetini kazanma yollarını gösterecek, zâhirî ve bâtinî edepleri elde etmelerini sağlayacak, iyiyi ve güzeli teşvik, kötüden ve çirkinden uzaklaşmayı temin edecek sahih hadislerden oluşan muhtasar bir kitap olan İmam Nevevi´nin ?Riyazu´s Salihin? adlı eseri olacaktır.?

Yarışmanın ödülleri ise şu şekilde;

 

  1. lere:  Umre ziyareti,
  2. lere: Laptop(dizüstü Bilgisayar)
  3. lere: Cumhuriyet altını
  4. - 5. Lere: Çeyrek Altın

6.-10.lara: Kitap seti

11-30. lara: sürpriz hediyeler verilecektir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —