Kepçe, KALE´ye Daldı

Kepçe, KALE´ye Daldı

Kale için önemli düşünceler yıllardır dillerde dolaşırken, Başkan AYDIN, yol genişletmek için KALE´yi kırpmaya başladı. Olası büyük bir Kale Projesi için düşünceler geliştirilmesi gerekirken, KALE´nin budanmasının amacı merak ediliyor.

 

Ünlü Mimar Turgut CANSEVER´in Kale ve civarı için ortaya koyduğu düşünceler silsilesi kuşa döndü. SSK binasının da ilerde yıkılacak olması, Kale ile bütünlük arz edip etmeyeceği soru işaretlerini akıllara getirirken, Başkan AYDIN´ın yol genişletmek için Kale´yi kırpması analiz edilemiyor.

SİT alanı olduğu her fırsatta dile getirilen lakin kıyısından köşesinden kırpma girişiminin ne amacı olduğu merak ediliyor. Kale´nin etrafının genişletilip, Kale Evleri ve Film Platosu anlamında değerlendirilmesi iktiza ederken, yol genişletme zayıf düşüncesi ile ne yapılmak istendiği bilinmiyor.

SSK hastanesinin taşınması sonrasında zaten trafik yoğunluğunun orada düşeceği bilinirken, neden SSK taşınması sonrasında yolun genişletilmeye çalışıldığı ise merak ediliyor.

Hastanenin tam kapasite ile çalıştığı zaman buraya bir müdahalenin yapılmadığı, hastane taşınır taşınmaz ise hemen harekete geçilerek yolun genişletilmeye çalışılması ise değişik yorumlamalara neden oluyor.



Anahtar Kelimeler: Kepçe KALE Daldı