Tarih: 28.07.2015 16:01

KIZILIRMAK Devlet Projesi Olmalı

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas Kızılırmak projesi için fikir geliştiremiyor. Sivas Belediyesi´nin Kızılırmak ile ilgili gelecek yüzyılı belirleyecek bir düşünce içersinde olmadığı görülüyor. Başkan Sami AYDIN´ın her seferinde Kızılırmak Sahil Yolu türü beyanatının içeriği ise bilinmiyor.

AYDIN´ın Kızılırmakı sadece sahil yolu bağlamında değerlendirmesinin ise Kızılırmağı kuşa çevrilmesi olacağı görüşlerin dile getiren pek çok Sivaslı, Kızılırmak´ın daha entelektüel bir boyutta değerlendirilmesi gerektiği görüşlerini dile getiriyorlar. Sivas´ın Kızılırmak kenarına kaydırılması yönünde bir düşünce geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapan aydınlar, Kızılırmak kenarına kaydırılan Mardin vari otantik bir kentin, bu şehrin gelecek yüzyılını belirleyeceğini belirtiyorlar.

Sivas Belediyesi bünyesinde, Kızılırmak´ın felsefesini yapacak bir ekibin var olmadığı görüşlerini dile getiren pek çok mimar, Belediyenin bu yönde bir çabasının da söz konusu olmadığını belirtiyorlar.

İçinden nehir geçen şehirler kategorisine Kızılırmak vesilesiyle Sivas´ın da dahil olması mümkünken bunu sadece sahil yolu olarak düşünmenin, ırmağı kuşa çevireceği yorumları yapılıyor.

Kızılırmak´ın Belediye Mimarlık ve Mühendislik ufku ile projelendirilemeyeceği görüşleri dile getirilirken Kızılırmak´ın MARMARAY gibi bir devlet projesi olarak ele alınması gerektiği vurgulanıyor.

Başkan AYDIN´ın hali hazırda bir dere ıslahı projesi olan AKSU´yu pek çok yerde örnek göstermesi akıllara KIZILIRMAK, yoksa Aksu gibi mi ele alınacak sorularını getiriyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —