KIZILIRMAK Devlet Projesi Olmalı

KIZILIRMAK Devlet Projesi Olmalı

CUMHURBAŞKANI Erdoğan´ın talimatı üzerine ÇORUH NEHRİ Projesi hayata geçiyor. Sivas KIZILIRMAK´ın da Devlet Projesi olarak hayata geçmesi durumunda, PARİS´e hayat veren SEN NEHRİ gibi, KIZILIRMAK´ın da SİVAS´a hayat vereceği belirtiliyor.

 SPHM ÖZEL HABER

Göç vererek tükenen SİVAS, çıkış noktaları arıyor. MARAMARAY, KANAL İSTANBUL gibi dev hayallerin TÜRKİYE gündemine gelmesi akabinde gözler KIZILIRMAK Projesine odaklandı.

Yakın zamanda ÇORUH NEHRİ PROJESİ´nin de Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ın talimatı ile hayata geçmek üzere olması akıllara yeniden KIZILIRMAK PROJESİNİ getirdi.

Sivas Belediyesi´nin Kızılırmak ile ilgili projesinin olduğu lakin bunun zayıf olduğu vurgulanırken, Belediye bütçesi ile bu devasa ırmağın elden geçirilemeyeceği belirtiliyor.

KIZILIRMAK´ın, mutlaka ama mutlaka Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´a anlatılarak MARMARAY gibi devlet projesi olmasının sağlanması gerektiğini dile getiren duyarlı Sivaslılar, bu ırmağın elden geçirilip dizginlenmesi durumunda, SEN NEHRİ Paris´e nasıl hayat veriyorsa Kızılırmak´ın da SİVAS´a hayat vereceğini dillendiriyorlar.

OSMANLI döneminde de Kızılırmak ile proje çalışmalarının olduğu lakin günümüzdeki teknolojik imkanlarla bunun şimdi daha kolay mümkün olabileceği biliniyor. SİVAS´ın Orta Anadolu´da ikinci bir İstanbul olup, çevre illerin çekim merkezi haline dönüşebilmesi için Kızılırmak´ın devlet projesi olarak ele alınıp değerlendirilmesi gerektiği ifade ediliyor.