Tarih: 29.03.2018 04:35

Konaklar İçin Yeni Düşünce

Facebook Twitter Linked-in

 

SİVAS´ta restore edilen konaklar neden her hangi bir kurumun özel yeri olarak tahsis edilmesi sorgulanıyor.

Diğer bir çok illerde kent kültürüne katkı amaçlı işletilmekte iken Sivas´ta bu gerçekleştirilemiyor.

Yozgat Belediyesi tarafından restore ettirilen tarihi konak ve evler, müze, butik yöresel yemek lokantaları kafeterya, kültür sanat merkezi olarak kent kültürünün yaşatılmasına katkı sağladığı bilgisi edinildi.

Ayrıca Adana Ticaret Odası tarafından mülkiyeti alınarak restore edilen, Osmanlı döneminde yabancı devletlerin alacaklarını tahsil etmesi için halkın öz kaynaklarına el koyma izni bile verilen Düyun-u Umumiye İdaresi olarak da kullanılan tarihi Kısacıkzade Konağı´nın, Halk Kültür Evi olarak açıldığı biliniyor.

Bir diğeri ise Ankara´da bulunan Hamamönü´ndeki konaklar.Restore edilen bir başka mekan da Kültür Sanat Evi. Kabakçı Konağı ise, Hamamönü söyleşileri ile Ankara akşamlarına renk katıyor.

Hamamönü´ndeki konaklar belediye tarafından her ay derneklere söyleşilere toplantılara sadece günlük tüm gün boyunca tahsis ederek personelini de koyarak misafirlere hizmet ettirirken tanıtım ve kültürel canlılığının da cazibe merkezi olduğu kamuoyunda biliniyor.

O ay içerisinde kimlerin programları varsa kendi hizmet ediyor reklamlarını da içerisine koyarak küçük gazete halinde konaklarında bulundurup misafirlerine dağıtması ise çok güzel bir çalışma olarak görülüyor.

Altındağ Belediyesi tarafından yaptırılan El Ürünleri ve Gıda Pazarı da Hamamönü´nün simgeleri haline gelirken,SİVAS´ta ise ne yazıkki iş yeri ve mülkiyet sahipliği olarak kullanılması içler acısı bir düşünce olarak şehrin kültürüne balta vuruyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —