Tarih: 24.10.2015 21:01

Kötü Gidişat Durdurulmalı

Facebook Twitter Linked-in

 

Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeye aday olması gereken Sivas Fen Lisesi, başarısız idareciler nedeniyle adeta nal topluyor. Akademik başarı anlamında epey bir gerilemenin olduğunu belirten veliler ve eğitimciler, bir önceki yıla nazaran sınavı kazanıp yerleşenlerin sayısının yarı yarıya düştüğünü belirtiyorlar.

Bu çağda ve özellikle de 2015 yılında çağdaş ve modern Türkiye´ye yakışmayan bir başka konu ise tartışılmaya devam ediyor. Öğrenci banyolarında, kapı yerine perde olması ise hayret verici bir geri kalmışlık olarak görülüyor.

?İnşaat firması öylece bırakıp kaçtığı? mazeretine sığınan okul idarecilerinin, buna bir çözüm bulmak için bir safiyane gayret gösterme becerilerinden yoksun olmaları ise anlaşılamıyor.

Şahsi gayretlerle dahi öğrenci banyolarına kapı bulunup takılabileceğini dile getiren pek çok veli, biran önce Milli Eğitim Müdürlüğü´nün, bu başıboşluğa ve nemelazımcılığa müdahale etmesi gerektiğini dile getiriyorlar.

Fen Lisesi´nde yaşanan kaoslardan birinin de, öğrencilerin yemek problemleri olduğu belirtiliyor. Yemeğe inerken özel intizam ve düzen yerine çocukların sıra bulmak için koşuşturdukları vurgulanırken, yaşanan arbedeye çözüm bulamayan okul idarecilerinin orda ne için durdukları ise merak ediliyor.

Kısa bir süre İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü de yapan lakin ortaya bir vizyon ve misyon koyamayan, başarılı bir yönetim ufkundan uzak Okul Müdürü Birol ELMACIOĞLU´nun, okuldaki sorunları çözme yönünde bir beceri gösterememesi eleştiriliyor.

Duyarlı eğitimciler, Sivas´ın başarısız yöneticilerle bir saniye dahi kaybetmesine müsaade edilmemesi gerektiğini dile getiriyorlar. Bakanlığın vizyon ve misyonunu, kendi enerjisi ile bütünleyemeyen hantal pek çok okul idarecisi ile, bir arpa boyu dahi yol alınamayıp, şehrin eğitim geleceğinin heder edileceği görüşleri dillendiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —