Tarih: 07.02.2017 21:16

Kültürde Kayıp Yıllar!

Facebook Twitter Linked-in

 

Şehre yeni gelen her yöneticinin kulağına ?sufle? edilen ?Burası Bir Kültür Şehridir? kalıbı, kronikleşerek devam ediyor. Şehirde bir kültür sanat hareketliliği görülmezken, şehirdeki bütün yöneticilerin burası bir kültür şehridir temennisi duyanların tebessüm etmesine neden oluyor.

Şehirde hali hazırda mevcut bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nün köklü bir plan ve projesi mevcut bulunmazken, raflardan indirilen dosyaların tarihleri yenilenerek sanki yeni çalışmalar yapılıyormuş gibi kamuoyuna ilan edilmesi komik bulunuyor.

Şehride pek çok turizm alanı varken, bunların nasıl tanıtılıp hangi kesimlere ulaştırılacağına dair entelektüel bir öngörüde görülmezken, fırında ısıtılarak piyasaya sürülen ?BURASI BİR KÜLTÜR ŞEHRİDİR? lafı ile yılların heba edilip koltukların korunduğunun görülmesi hayret ve ibretle takip ediliyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü derli toplu icraat ortaya koyamazken, Sivas Belediyesi´nin de dişe dokunur bir icraatının görülmemesi bir başka ayrıntı olarak kayıtlara geçmeye devam ediyor.

Beş kişiyi geçmiş bir kalabalık gördüğünde o kalabalığı güldürme gibi kendisine bir misyon edinen Ahmet ÖZAYDIN´ın da kültürel bir felsefi derinliği şehre kazandıramadığı ifade ediliyor.

Genelde şehir dışındaki SİVAS GÜNLERİNDE elinde mendil ile halay başı olan ÖZAYDIN´ın, şehrin kültür ve sanatında da mendil sallayacak hangi icraatı ortaya koyduğu bilinmiyor.

SİVAS kültür ve sanatına bir artı katkı sunmayan isimlerin, şehrin geleceği adına bir kenara çekilmeleri beklenirken, sanki devasa icraatlar yapmışlar gibi ortada dolanmaları hayretle izleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —