Tarih: 21.09.2015 12:09

Liste Sancısı Başladı

Facebook Twitter Linked-in

 

Milletvekilliği listelerinin açıklanması akabinde umduğu bir listeyi göremeyen Ak Parti, deyim yerindeyse tıp oynuyor. Genel Merkez bağlamlı yukardan dikte edilen liste karşısında kimse yüksek sesle eleştiri yükseltemezken, alttan alta bu listenin seçmeni kapsayamayacağı görüşlerini dillendiriyorlar.

Tabanı olan pek çok aday adayı olmasına rağmen, halk desteği olmayan Hilmi BİLGİN ve Selim DURSUN ile seçime girecek olan Ak Parti, oylarını yeniden MHP ve CHP´ye kaptırma ile karşı karşıya.

Teşkilatın listenin hazırlanmasında bir katkısının olmadığı görülürken, halk tarafından sevilen Hakan AKKAŞ´ın ise seçilemeyecek yerden listeye konması eleştiri alıyor.

Hilmi BİLGİN´in kaybettireceği oyları telafi etme maksadı ile Habip SOLUK´un dördüncü sıraya konmasının da haksızlık olduğuna vurgu yapan partililer, bu listenin 7 Haziran seçimlerindeki sonucu doğuracağı hatta MHP ve CHP´nin iyi çalışması durumunda sonucun 2-2-1 şeklinde tezahür edeceğini belirtiyorlar.

TBMM Başkanı İsmet YILMAZ ve Hakan AKKAŞ´ın halk desteği ve partililerce kabulü gözlemlenirken, Hilmi BİLGİN, Selim DURSUN ve Habip SOLUK´un partiye oy kazandırmayacağı belirtiliyor.

Emekli müsteşar SOLUK´un, Zara endeksli bir propagandaya ağırlık vereceği lakin pek çok Zaralı´nın SOLUK´un sırasını beğenmediği için Ak Partiye karşı serin durdukları alınan bilgiler arasında.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —