Muhalefet Partileri BİLGİN´i İstiyor

Muhalefet Partileri BİLGİN´i İstiyor

MHP ve CHP´nin gözü Cuma Günü açıklanacak Ak Parti Listesinde. Muhalefet partileri, Ak Parti Listesinde heyecanla Hilmi BİLGİN´in olmasını bekliyorlar.

 

Geçtiğimiz Haziran seçimlerinde Hilmi BİLGİN nedeniyle yenilgiye uğrayan Ak Parti´nin Sivas listesi merakla bekleniyor. Sivas´ta merkez başta olmak üzere ilçe, kasaba, köy ve mezralarda şiddetli eleştiri alan BİLGİN´in, olası listeye girme durumunda, Ak Parti´nin 4-5 puanlık bir kayıp yaşayacağı öngörülüyor.

Geçtiğimiz seçimlerde MHP ve CHP´nin 1 er vekil çıkararak Ak Parti´yi yakından takip ettikleri bilinirken, her iki parti de Hilmi BİLGİN´in listede olmasının kendilerine 1 vekil daha kazandıracağını vurguluyorlar.

Listeye geçtiğimiz 7 Haziran seçimlerinde yukardan dahil olan BİLGİN´e, başta Kangallı hemşehrileri büyük tepki göstermiş ve oylarını MHP adayında toplamışlardı.

Halk tabanı olmayan BİLGİN´in, Ankara´ya kamp kurduğu ve listeye girmek için elinden geleni yaptığı alınan bilgiler arasında.

Ak Parti İl Teşkilatının tamamına yakınının Hilmi BİLGİN´i istemediği bilinirken, kamuoyunda da en son sıralarda olduğu belirtiliyor.

Ak Parti´nin Sivas´ta eski gücüne kavuşması için liste yenilenmesinin şart olduğunu dile getiren Ak Partililer, olası eski liste durumunda teşkilatın, çalışma azminin de olmayacağını vurguluyorlar.