Tarih: 06.01.2016 10:45

İmar mı Vicdan mı?

Facebook Twitter Linked-in

 Başkanlığının İkinci yılına giren Başkan AYDIN, artık kamuoyunda yüksek sesle elştiriliyor. İlk sefer ki başkanlığıan döndüğünü dile getiren pek çok Sivaslı, bu gidişatın hayra alamet olmadığını ifade ediyorlar. 

Aydın´ın ise bu geçen süre sonrasında, şehre vuracağı damganın içeriği merak ediliyor. Şehrin imarının nasıl bir şekil alacağı yönünde tereddütler mevcutken, Başkan AYDIN´ın şehrin imar geleceğine bir müteahhit olarak mı yoksa bir mimar olarak mı bakacağı merak edilen en önemli konuların başında geliyor.

Özellikle şehrin en değerli kesimlerindeki imar durumları merak ediliyor. KIZILIRMAK boyundaki yapılaşmaların, imara uygun olup olmadığı sorgulanıyor. Irmağın hemen yanı başında yükselmeye başlayan binaları ise, uzmanlar eleştiriyorlar. Belli bir mesafe korunmadan inşaat yapıldığı ise bir başka iddialı konu.

 

Sivas kamuoyunda konuşulan konuları Belediye yetkililerine kamuoyu adına soruyoruz;

- 2 yıl oldu ortada ciddi hangi icraat var?

-Kızılırmak kenarında nasıl bir uygulama mevcuttur?

-KIZILIRMAK kenarında çok katlı bina uygulaması bilimsel olarak doğru mudur?

-Yeni hastane etrafında yapılan uygulama nasıldır?

-Bazı yerlerin özel imara açıldığı iddiaları doğru mudur?

-Belli isimlerin imar işlerini çabuk hallettiklerine dair kamuoyu görüşü gerçeği yansıtmakta mıdır?

-İmar konusunda herkes eşit midir? İmtiyazlı isimler ve ilişkiler mevcut mudur?

-Başkan AYDIN, kişiye özel veya özel kişilere imarda imtiyaz tanımadığın kamuoyuna deklare edebilir mi?

-Bazı "isimlerin" biz oraya imar iznini çabuk alırız diye arsaları alıp birleştirdikleri iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır?

- Hızlı tren için ayakların yapıldığı ve güzergah değişimi sonunda o ayakların boş kaldığı alanda, herhangi bir Belediye yetkilisi arazi alımı yapmış mıdır?

-Kardeşler mahallesinde, yol kesilerek yolun orta yerine herhangi bir inşaat dikilmiş ve de bitirilmiş midir? Söz konusu inşaat sahibinin Belediye ile bir bağlantısı var mıdır?

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —