SULTAN´nın Rüyası Gerçekleşiyor

SULTAN´nın Rüyası Gerçekleşiyor

Karadeniz´i Akdeniz´e bağlayan yol 2020 yılında açılacak. Asrın projesi bittiğinde SİVASLILAR 3 saatte Karadeniz´e ulaşacaklar.

 

Rus tehdidi ve pek çok stratejık düşünce için Ulu Hakan Abdülhamid Han tarafından hayata geçirlmesi planlanan DEVASA PROJE, sonunda hayata geçiyor.

SİVAS ve ORDU nefesinbi tuttu KARADENİZ-AKDENİZ yolunun bitmesini bekliyor. Yolun bitirilmesi için bu yaz epey bir mesafe alınacağı bilgisisine ulaşıldı. 2020 yılı sonuna doğru ise SİVAS-ORDU arasında hiçbir engelin klmayacağı belirtildi.

Osmanlı İmparatorluğu´nun en büyük Sultanlarından biri olan II.Abdülhamid Han´ın dahiyane projesinde sona gelinde. 140 yıllık bir hayal olan Karadeniz Akdeniz yolunun 2020 yılında tamamlanacak olması, Sivas´ı adeta şaha kaldıracak. Sivas- Ordu arasının 3 saate inmesi ile, iç turizmin de canlanıp, Sivas´ın gelişmesine önemli katkılar sunacağı belirtiliyor.

 SİVAS- ORDU Arası 3 SAATE İNECEK

Sultan Abdulhamid Hanın büyük hayali olan Karadeniz Akdeniz yolunun hayata geçmesi durumunda Sivas ile Ordu arasının yaklaşık 3 saate ineceği ve Karadeniz insanının da 3 saat içinde Sivas´a geleceği öngörülüyor.

Kış turizmi ve kaplıcalar konusunda en ideal şehrin SİVAS olduğu da dile getirilirken, bu yolun Sivas´a altın çağını yaşatabileceği vurgulanıyor.

 KARADENİZLİLER Kayak İçin YILDIZ DAĞI´na Gelecek

Sivas ile Ordu arasının 3 saate inmesi sonrasında, kışı ılıman geçiren Karadeniz insanı, kayak turizmi için SİVAS´a akacak. Yıldız Dağı Kış Sporları merkezinin bu vesileyle en yakında KARADENİZ´e hitap edebilen bir merkeze dönüşeceği öngörülüyor.

Sıcak Çermik-Yıldız Dağı yolunun da bahar ile birlikte yapılması durumunda, SICAK ÇERMİK-YILDIZ DAĞI ve KARADENİZ üçgeninin de tam olarak tamamlanıp, Sivas´ı OrtaAnadolu´nun İkinci İSTANBUL´u yapacağı dile getiriliyor.

Bütün Türkiye´ye örnek olabilecek bu Kış Sporları Merkezinin, 2020 yılı itibariyle Karadeniz´e açılması anlamındaki planlamaların da, şimdiden düşünülmesi gerektiği ifade ediliyor.

 



Anahtar Kelimeler: SİVAS Saatte Sahilde